Προκαλούν οι Τούρκοι: 126 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε ένα 24ωρο

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα με πάνω από 126 τουρκικές παραβιάσεις και νέες υπερπτήσεις από F-16 στο Αιγαίο. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για νυχτερινές πτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο από τουρκικά μαχητικά. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ζευγάρι των τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 20:27 πάνω από την Τέλενδο, στις 20:28 πάνω από την Κάλυμνο, ενώ στις 20:29 βρέθηκε πάνω από τα Ίμια, ίσως και για πρώτη φορά από το 1996.

Παράλληλα, λίγα λεπτά πριν τις 20:00 ένα ακόμα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 έκανε τρεις νέες υπερπτήσεις. Συγκεκριμένα, πέταξε πάνω από τη Ρω στις 19:37 και πάνω από τη Μεγίστη στις 19:38 στα 25.000 πόδια (σ.σ. περίπου 8.500 χιλιόμετρα) και τέλος πάνω από τη Ρω ξανά στις 19:40 στα 24.000 πόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, συνολικά, την Τετάρτη 27 Απριλίου πέταξαν πάνω από το Αιγαίο 16 τουρκικά F-16, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 126 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Από αυτές, 85 πραγματοποιήθηκαν από τα F-16, ενώ οι υπόλοιπες έγιναν από τουρκικά UAV και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή