Η Ελλάδα είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο από κορωνοϊό στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Κύριε Πρόεδρε τη Διακυβέρνησης,

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο από κορωνοϊό στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεύτερη στον κόσμο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία όλων των διεθνών οργανισμών που μετρούν τα δεδομένα της πανδημίας. Εδώ και καιρό η κυβέρνησή σας αρνείται να αναγνωρίσει αυτή την δύσκολη πραγματικότητα, η οποία απεικονίζει και την αποτελεσματικότητα των μέτρων και της διαχείρισης που έγινε.

Τα στοιχεία όμως έχουν θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα, με δεδομένη την άρση των περιοριστικών μέτρων, από την Πρωτομαγιά, που αποφασίσατε ενόψει τουριστικής περιόδου.

Ο γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, τόνισε πως είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο κορωνοϊός είναι ακίνδυνος σαν τη γρίπη και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τρία πράγματα μέσα στις γιορτές του Πάσχα: να μην μολυνθούν, να εμβολιαστούν, να κάνουν τεστ ειδικά εάν έχουν σκοπό να πάνε σε συγκεντρώσεις ή να επισκεφθούν ηλικιωμένους. «Ανησυχώ για το Πάσχα γιατί περιμένουμε έξαρση, όπως έγινε και πέρυσι» σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Τα μέτρα έχουν εξαφανιστεί, λέμε ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση και είχαμε 82 νεκρούς» επισήμανε.

Δυστυχώς ο κορωνοϊός δεν λέει να μας εγκαταλείψει, φαίνεται αυτό και από όσα συμβαίνουν στην Σαγκάη. Η κατάσταση στο οικονομικό-εμπορικό κέντρο της Κίνας δημιουργεί νέες αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία, μεγαλύτερες και από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Μήπως πρέπει η κυβέρνησή σας να ξαναδεί το μείγμα των μέτρων που λαμβάνεται; Κυρίως δε, μήπως πρέπει να ενισχύσετε επιτέλους το ΕΣΥ;

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή