Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025

Αύριο έκτακτη σύνοδος κορυφής για την ουκρανική κρίση

 Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πέμπτη ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με θέμα τις ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα Ρωσίας – Ουκρανίας.

Το Ευρωπαικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, με σκοπό όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου «να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να ορίσουμε από κοινού την συλλογική μας προσέγγιση και τις δράσεις μας».

«Η χρήση βίας και εξαναγκασμού στην αλλαγή συνόρων δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα» τονίζει ο Σαρλ Μισελ στο κάλεσμα του.

Παράλληλα στην πρόσκλησή του στους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, σημειώνει ότι οι επιθετικές κινήσεις από την Ρωσική Ομοσπονδία, «παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Υπονομεύουν επίσης την ευρωπαϊκή τάξη ασφάλειας. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να ορίσουμε από κοινού την συλλογική μας προσέγγιση και τις δράσεις μας. Για τον λόγο αυτό σας καλώ για ένα έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου το οποίο θα γίνει δια ζώσης στις Βρυξέλλες». 

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή