ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ στο προσκήνιο τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στις 27 Μαρτίου. Το Μαξίμου και ο μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης διαμορφώνουν το κατάλληλο κλίμα μέσω στημένων δημοσκοπήσεων, προκειμένου να αυξήσουν τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η επανεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού. Στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς επικρατεί πυρετός συσκέψεων στις οποίες συμμετέχουν κορυφαία κομματικά στελέχη καθώς και από τα μέλη των Νομαρχιακών Οργανώσεων. Η εντολή που έχει δοθεί από το Μαξίμου είναι να τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός γιατί η περίοδος είναι καθαρά εκλογική και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε θα στηθούν οι κάλπες.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να προκρίνει την εξάντληση της τετραετίας. Βέβαια πρόκειται για μια επικοινωνιακή τακτική που έχει στόχο να πιάσει στον ύπνο την αντιπολίτευση. Αυτοί που εισηγούνται κάλπες τον Μάρτιο προβάλλουν το επιχείρημα ότι στο διάστημα που μεσολαβεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει τις εσωκομματικές διαδικασίες και να αναπτύξει στρατηγική ικανή να διαμορφώσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.
Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει περιορισμένο χρόνο να αναπτύξει πρωτοβουλίες με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Ο χρόνος που μεσολαβεί καθιστά αποτρεπτική και τη συγκρότηση ενός κόμματος στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο μπορεί να μετακινηθούν οι δυσαρεστημένοι, οι αντιεμβολιαστές και οι λεγόμενοι υπερεθνικιστές.
Ένα ακόμη επιχείρημα που προβάλλουν αυτοί που εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόωρες εκλογές είναι η υπεροχή που διαθέτει η Νέα Δημοκρατία στα κανάλια και τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα. Επισημαίνουν όμως ότι οι σχέσεις με ισχυρούς παράγοντες της διαπλοκής που ελέγχουν το σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης μπορεί να κλονιστεί στην πορεία και ειδικά όταν η κυβέρνηση αθετήσει κάποιες συμφωνίες που έχουν σχέση με το Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Στο Μαξίμου τρέμουν επίσης την κατάσταση που θα διαμορφωθεί την επόμενη μέρα της πανδημίας. Με δεδομένο ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κλίμα που έχει διαμορφωθεί οδηγεί σε αντιπληθωριστικά μέτρα και αύξηση των επιτοκίων, ο φόβος ότι θα τελειώσει το φθηνό χρήμα που εξασφαλίζει η χώρα μας με την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ ενισχύει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.
Στην κατεύθυνση αυτή τις επόμενες ημέρες αναμένεται νέο κύμα δημοσκοπήσεων από τις εταιρείες που συνδέονται με τον κρατικό κορβανά που θα εμφανίζουν και πάλι διψήφια τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τα γκάλοπ επιχειρούν να διαμορφώσουν δυναμική και κλίμα συσπείρωσης στη Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο της ετοιμότητας για εκλογές.