Κυριάκος Μητσοτάκης: Κουδούνια

Προειδοποίηση. Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει , σε κάποια σημεία, εκφράσεις ακατάλληλες για ευπρεπείς ανθρώπους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν φίλο και σύμβουλο- τον Συνολάκη με τα΄ όνομα- που θα έσβηνε τη φωτιά στο Μάτι «σε μισή ώρα». Αλλά ξέχασε να τον καλέσει και στην Κόρινθο κάηκαν επι τρεις μέρες 50.000 στρέμματα.

Δυο από τα καλύτερα στελέχη της ΝΔ – δυο γυναίκες: η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη-διέσυραν τον υπουργό Τσιάρα και έτριψαν στο πρόσωπο του πραγματικού συντάκτη το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια-καταψηφίζοντας. Αλλά ο Μητσοτάκης ούτε στη Βουλή δεν πήγε. Νόμιζε ότι ψιχαλίζει και δεν έβγαλε κιχ. Πού οι καιροί που έκανε τσαμπουκάδες με τον Αντώναρο και την Παπακώστα.

Ένας μεγαλοεφοπλιστής δήλωσε, σε διεθνές ακροατήριο, ότι ο ίδιος και οι σαν αυτόν «χ…ζουν τον Πρωθυπουργό» της χώρας τους . «Δεν έχει καμία χρησιμότητα». Προσοχή: δεν τον έχουν …»χ…νο»-ήτοι δεν αναφέρεται σε κάτι που έγινε στο παρελθόν. Τον «χ΄…ζουν», τώρα. Ενεστώτα διαρκείας . Άρα το «χ…μο». συνεχίζεται. Δια της σιωπής του υπουργός Πλακιωτάκης , ερωτηθείς συμφώνησε με τον «Πάνο» και ο Πρωθυπουργός τον καμαρώνει ακόμη. Και τον υπουργό και τον «Πάνο».

Καμιά έκπληξη. Ο εφοπλιστής έχει τη φήμη ότι για να τις επισκέψεις του σε υπουργούς δεν ζητάει ραντεβού. Δίνει μια κλωτσιά στην πόρτα και μπαίνει.

Αλλά ο Κυριάκος του χρωστάει. Όχι μόνο τη συνδρομή του όταν πάσχιζε να γίνει αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός. Αλλά και …66.2000 παγούρια που πρόσφερε στα σχολεία και η Κεραμέως ανακήρυξε το ομώνυμο Ίδρυμα, «προστάτη της υγείας των μαθητών και του περιβάλλοντος». Ότι η οικογένεια του εφοπλιστή συνδέθηκε κάποια στιγμή με την εταιρία Zeus+Dione, από την οποία αποχώρησε πρόσφατα η σύζυγος του Πρωθυπουργού, μπορεί να είναι απλώς σύμπτωση.

Σύμπτωση όμως είναι ούτε ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος πήγε στην Τήνο σκηνοθετούμενο από τους επικοινωνιολόγους του επειδή «προτίμησε το πλοίο της γραμμής», ούτε ότι επέστρεφε με ελικόπτερο. Η κυβερνητική εκπρόσωπος – μεγάλο απόκτημα για την …αντιπολίτευση-εμμέσως διέψευσε ότι ήταν «Σινούκ» και μίλησε για «νοικιασμένο», αλλά κρύβει από ποιον και πόσο πήγε η κούρσα.. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνει διαφορά: και στις δυο περιπτώσεις διατέθηκε κρατικό χρήμα για ιδιωτική εξυπηρέτηση.

Ένας νεόκοπος βουλευτής- «της οικογένειας»-λέει στη Βουλή ότι κάποιος «μπορεί να είναι κακός σύζυγος αλλά καλός γονιός» και τον κάνουν «μαύρο» στα ΜΜΕ και ο Πρωθυπουργός- που έχει εμπειρία συνεπιμέλεια- τον καλύπτει. Ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, ακέραιος και θαρρετός πολιτικός-ποιος να ξεχάσει πώς αντέδρασε όταν στο παλιό «Μέγκα» πήγαν να του πουλήσουν εξυπνάδες- είπε ευθέως στον Πρωθυπουργό ότι δεν θα ξαναπολιτευτεί- τουλάχιστον μαζί του. Ο Economist γράφει ότι η Ευρώπη χτυπάει στην πλάτη τη σημερινή Ελλάδα του Μητσοτάκη, γιατί είναι το «φυτό» της τάξης: κάνει ότι της λένε πειθήνια. Α, να μην ξεχάσουμε. Ο Σαμαράς -της ανδρικής σχολής πάντα-πήρε πρόσκληση από τον Πρωθυπουργό για κάτι εγκαίνια και του την επέστρεψε. Αυτά λοιπόν τα νέα. Άραγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαβαίνει ότι άρχισαν να του κρεμάνε κουδούνια;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν φίλο και σύμβουλο- τον Συνολάκη με τα΄ όνομα- που θα έσβηνε τη φωτιά στο Μάτι «σε μισή ώρα». Αλλά ξέχασε να τον καλέσει και στην Κόρινθο κάηκαν επι τρεις μέρες 50.000 στρέμματα

ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙA ΤΟΥ LOCKDOWN

Διπλασιάστηκε ο εθισμός  των εφήβων στο διαδίκτυο

Ίσως και σε δύο χρόνια η επιστροφή στην ψυχοκοινωνική κανονικότητα

Σχεδόν διπλασιάστηκε ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο λόγω των lockdown, με τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου να αγγίζουν το 50%. Την ίδια στιγμή αυξήθηκε κατά 10% ο αυτοτραυματισμός στα κορίτσια, ενώ παρατηρήθηκε διπλασιασμός του καταθλιπτικού συναισθήματος και στα δύο φύλλα. Τα συμπεράσματα ανήκουν σε ποσοτική και ποιοτική έρευνα που έγινε στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) ΕΚΠΑ αλλά και από τη γραμμή «Υποστηρίζω» που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού». Για τα σημαντικά προβλήματα στην ψυχοκοινωνική υγεία παιδιών και εφήβων, μίλησε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» η αναπλ. καθ. Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας κ Άρτεμις Τσίτσικα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, όπου σημειώθηκε μία αιφνίδια και απότομη μεταβολή της καθημερινότητας , αλλά δεν υπήρχε γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει, είδαμε πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά των εφήβων, οι οποίες εντάθηκαν στο δεύτερο lockdown, αναφέρει η παιδίατρος. «Παρατηρήθηκε ένα υπερβολικό άγχος, κάποιες φοβίες, καταθλιπτικό συναίσθημα που σχεδόν διπλασιάστηκε, και το κυριότερο, ένα αίσθημα παραίτησης και έλλειμμα προοπτικής. Στα κορίτσια είδαμε μία εσωτερίκευση, σε κάποιες περιπτώσεις είδαμε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, όπως ο αυτοτραυματισμός, που έφτασε το 10% σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, αλλά και από τη διεθνή βιβλιογραφία. Ενώ τα αγόρια είχαν μία επιθετικού τύπου εξωστρεφή συμπεριφορά, και υπήρξαν και επεισόδια ενδοοικογενειακά, αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον τους».

Τα μικρότερα παιδιά σύμφωνα με την κ. Τσίτσικα, αντιδρούν περισσότερο με άτυπες συμπεριφορές, πχ αντιδρούν υπερβολικά σε μία άσχετη στιγμή, ή δεν συνεργάζονται, ειδικά όταν κάποιος δεν τους εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει και ακούν πχ ψιθύρους στο σπίτι. Έτσι νιώθουν ανασφάλεια και γεμίζουν άγχος που εκδηλώνεται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, γιατί καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. «Όσον αφορά την «ψηφιακή ζωή» των εφήβων, προ πανδημίας σε έρευνα που είχαμε κάνει στην επικράτεια ήδη ήταν πολύ ψηλά τα ποσοστά εθισμού, έφταναν στο 30-40% του εφηβικού πληθυσμού, με τη σοβαρή συμπεριφορά εξάρτησης να αγγίζει το 8%. Τώρα πλέον φτάνουν στο 50-60% και η σοβαρή συμπεριφορά εξάρτησης αγγίζει έως και το 15%. Επίσης παρατηρείται μία αύξηση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, όπως ο εκφοβισμός που έφτασε το 50%, ρητορική του μίσους, επιθετικότητα δηλαδή ψηφιακά.

Είδαμε μία υπερβολή στη χρήση του διαδικτύου. Η τηλεκπαίδευση που ήταν μία αναγκαία συνθήκη και προσέφερε πολλά, σίγουρα κούρασε και είχε μία μεγάλη επίπτωση στη σχολική τους ζωή, καθώς παρατηρήθηκε σχολική άρνηση, έλλειμμα κινήτρου να βγαίνουν από το σπίτι κλπ».

Επόμενο άρθρο »

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή