Τί έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Τα στοιχεία του πορίσματος των ιατροδικαστών για τον θάνατο της μικρής Μελίνας στο Ηράκλειο της Κρήτης είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Για «σύνδρομο αναπνευστικού» κάνουν λόγο τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης της άτυχης 4χρονης Μελίνας.

Η μικρή Μελίνα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Βενιζέλειο» στις 28 Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια» και έπειτα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όπου κατέληξε μια ημέρα αργότερα έχοντας εμφανίσει βαρύτατες επιπλοκές μετά την επέμβαση και κατά το ξύπνημα από τη νάρκωση.

Το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης που διενήργησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Γούτας και το οποίο εστάλη το περασμένο Σάββατο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αναγράφει ότι ο θάνατος της 4χρονης οφείλεται σε «σύνδρομο αναπνευστικού».

Για το αποτέλεσμα έχουν ενημερωθεί τόσο η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Ελπίδα Σπανουδάκη, όσο και οι δικηγόροι της οικογένειας Παρασκάκη.

Η εξέταση των δειγμάτων των ιστών από ζωτικά όργανα του άτυχου παιδιού αναμενόταν με μεγάλη αγωνία τόσο από την οικογένεια όσο και από την ιατρική κοινότητα για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στον οργανισμό του κοριτσιού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης για τα “κρεατάκια”.

Διότι ενώ αρχικά η διαδικασία της αφύπνισης (φαινόταν ότι) προχωρούσε ομαλά, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι γονείς του παιδιού από τον χειρουργό, η μικρή Μελίνα υπέστη πνευμονικό οίδημα και ανακοπή, καταλήγοντας τελικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο του παιδιού η αναισθησιολόγος που είχε αναλάβει τη νάρκωση και την αφύπνιση του, υποβλήθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο για κλοπή οπιούχων φαρμάκων από το ΠΑΓΝΗ η οποία έγινε τον περασμένο Μάιο.

Καταθέτουν σήμερα οι γονείς της μικρής Μελίνας

Οι γονείς της Μελίνας δίνουν σήμερα κατάθεση στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται.

Την περασμένη Παρασκευή, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πειθαρχικό για την αναισθησιολόγο της Μελίνας, καθώς έπειτα από τον θάνατο της μικρής στην Κρήτη, έγινε γνωστό πως η γυναίκα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι είχε υπεξαιρέσει από τα φαρμακείο του νοσοκομείου οπιούχα σκευάσματα.

Ωστόσο, το πειθαρχικό δεν έγινε γιατί ο φάκελος που έφτασε στα χέρια των μελών του πειθαρχικού έγραφε άπλα ότι είχε γίνει απώλεια οπιούχων σκευασμάτων και δεν αναφερόταν πουθενά το όνομα της αναισθησιολόγου.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή