Κυριάρχησε ο Αστέρας και έκανε το… πρώτο διπλό στην Κομοτηνή

Ο Αστέρας Τρίπολης μέχρι σήμερα μετρούσε πέντε ισοπαλίες και μία ήττα σε έξι επισκέψεις στην έδρα του Πανθρακικού. Αυτή τη φορά, όμως, όχι μόνο έφυγε με το διπλό από την βροχερή Κομοτηνή, αλλά έδειξε με το καλημέρα πως και φέτος θα είναι ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει και είναι ικανό για μεγάλα πράγματα.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς από τον ακίνδυνο Πανθρακικό, είχε μαέστρο τον Πάμπλο Μάσα και με τα πρώτα γκολ από Μπερτόλιο και Γιάννου με την κυανοκίτρινη φανέλα έφυγε νικητής με 2-0. Μόνο μελανό σημείο για τους Αρκάδες, που ειδικά στο πρώτο μέρος έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, η αποβολή του Μπερτόλιο στο 77′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Πανθρακικός από την άλλη φανέρωσε χτυπητές αδυναμίες σχεδόν σε όλες τις γραμμές.

Ο Αστέρας Τρίπολης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο ΔΑΚ Κομοτηνής από το ξεκίνημα. Οι Αρκάδες με την ποιότητα που τους διακρίνει έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.

Η ομάδα, πάντως, που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ ήταν ο Πανθρακικός. Στο 7′ ο Χαβίτο εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ιγκλέσιας προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή χτύπησε στο πόδι του Ιγκόρ και κατευθύνθηκε με δύναμη προς την εστία του Κοσίτσκι, ο οποίος άπλωσε το ένα του χέρι και αποσόβησε το 1-0.

Σε μία από τις επισκέψεις του στην ακριτική άμυνα ο Αστέρας άνοιξε το σκορ, φάση όμως κατά την οποία οι Θρακιώτες διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ. Στο 26′ ο Μάσα έβγαλε από αριστερά τη σέντρα, ο Μπερτόλιο έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε. Ο Αθανασιάδης που βγήκε για να μπλοκάρει μαρκαρίστηκε στον αέρα από τον Γιάννου, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τη διώξει ή να τη μπλοκάρει.

Στο 27′ ο Ιγκλέσιας πραγματοποίησε σουτ μέσα από την περιοχή και ο γκολκίπερ του Πανθρακικού έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λέπτου ανήκε στους κυανοκίτρινους. Ο Μάσα πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον Αθανασιάδη, σούταρε, όμως ο Σερφά με κεφαλιά έδιωξε πάνω στη γραμμή και έσωσε την ομάδα του από ένα δεύτερο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ρόκα άλλαξε το σχήμα του από 3-5-2 σε 4-3-3, αλλά οι πράσινοι εξακολουθούσαν να μην είναι σε θέση να απειλήσουν τον Κοσίτσκι. Ετσι, ο Γιάννου στο 63′ πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ο Αθανασιάδης απέκρουσε αρχικά, αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο στράικερ του Αστέρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά κατέρρευσε ο Πανθρακικός, που έμεινε από δυνάμεις. Ο Αστέρας Τρίπολης απέσπασε το διπλό στη Θράκη και ξεκίνησε με τρίποντο την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Σερφά, Ποτουρίδης. Παπαγεωργίου (70′ Σέτι), Μάρτινς (83′ Νικόλτσης), Μεχία, Τζάνης, Παπαχρήστου (56′ Χασομέρης), Χαβίτο, Ιγκόρ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Αλόκο, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (87′ Τορμένα), Χαμντανί, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (65′ Φούντας), Μάσα (74′ Δημούτσος) , Γιάννου.

Πηγή: O Φίλαθλος Online

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή