Άνοιγμα σχολείων-Μακρή: Προτεραιότητα Γυμνάσια και Λύκεια

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση φαίνεται πως θα ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία, στην περίπτωση οι ειδικοί ταχθούν υπέρ του σταδιακού ανοίγματος. Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας στην εκπομπή “ΜEGA Σαββατοκύριακο” καθώς σημείωσε ότι αν και το υπουργείο επιθυμεί την επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία, πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα Γυμνάσια και Λύκεια.

 

“Όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν κλειστά περισσότερο χρόνο κλειστά από τα δημοτικά. Γι’ αυτό και για άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου” είπε χαρακτηριστικά.

 

“Επιθυμία του υπουργείου είναι να επιστρέψουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες Αν όμως επιλεγεί από την επιτροπή και είναι αυτές οι οδηγίες για σταδιακό άνοιγμα, προτεραιότητα δική μας θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τόνισε η κ. Μακρή.

 

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές είπε ότι θα διεξαχθούν στην ώρα τους, μέσα στον Ιούνιο, και με ύλη μειωμένη κατά 30%. Δεν προσδιόρισε ακριβή ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων, ωστόσο υπενθύμισε ότι πέρυσι ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι για τα σχολεία, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του υπουργείου Παιδείας είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να ανοίξουν στις 5 Απριλίου, με υποχρεωτικά self test από μαθητές και καθηγητές κάθε Δευτέρα. Οι πληροφορίες του αναφέρουν πως το θέμα συζητήθηκε την Παρασκευή στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα για το θέμα. Τότε, θα εξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουν για το αν θα δώσουν το “πράσινο φως”. Σημειώνεται, πάντως, πως οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πίεση στο ΕΣΥ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή