Formula 1: Ταχύτερος στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά ο Xάμιλτον – Έπιασε… πάτο η Ferrari (ΦΩΤΟ)

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ταχύτερος όλων στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix Βελγίου, όπου οι Ferrari απογοήτευσαν με τον Λεκλέρ 17ο και τον Φέτελ 20ό και τελευταίο με διαφορά 2,1 δευτερολέπτων από τον Βρετανό οδηγό της Mercedes.

Στην κορυφή, λοιπόν, βρέθηκε ο Χάμιλτον με χρόνο 1:43.255 λεπτών, ενώ πίσω από τον οδηγό της Mercedes έκανε την έκπληξη ο Οκόν με Renault μπροστά από τον Λάντο Νόρις με McLaren. Η διαφορά του Οκόν από τον Χάμιλτον ήταν 0,230 δευτερόλεπτα και του Νόρις 0,386 δευτερόλεπτα.

Τέταρτος ο Άλεξ Άλμπον με Red Bull, πέμπτος ο Μπότας με Mercedes που είχε κι ένα εντυπωσιακό σώσιμο μετά από γλίστρημα σε στροφή, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν, επίσης με Red Bull.

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκε με τους Ρικιάρντο (Renault), Στρολ (Racing Point), Σάινθ (McLaren) και Πέρεζ (Racing Point).

Να σημειώσουμε ότι όλοι οι οδηγοί πέτυχαν τους καλύτερους χρόνους τους με μαλακά soft ελαστικά, κάτι που αναμένεται να επιχειρήσουν και στις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες θα ακολουθήσουν στις 4:00 το μεσημέρι.

Στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται, εκτός από την πανωλεθρία των δύο Ferrari, η 13η θέση του Νικολά Λατιφί με Williams.

Η κατάταξη:

πηγή: filathlos.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή