Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2025

Ποια είναι η καλλονή από το Μεξικό που «κάρφωσε» τον Ελ Τσάπο (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Η Μεξικανή ηθοποιός, Κέιτ ντελ Καστίγιο έγραφε πριν από τρία χρόνια στον προσωπικότης λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «σήμερα πιστεύω περισσότερο στον “Ελ Τσάπο” Γκουσμάν παρά στις κυβερνήσεις που κρύβουν την αλήθεια ακόμα και αν είναι πικρή, που κρύβουν τη θεραπεία για τον καρκίνο, για το AIDS, για το δικό τους όφελος και κέρδος».

Με τη σύλληψη του εμπόρου ναρκωτικών από τις μεξικανικές αρχές, έξι μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ατλιπλάνο, η γοητευτική ηθοποιός επανέρχεται στο προσκήνιο για το ρόλο που διαδραμάτισε στις προσπάθειες να γυριστεί αυτοβιογραφική ταινία του «Ελ Τσάπο».

Η πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης σειράς «Η βασίλισσα του νότου», στην οποία υποδύεται τη σύντροφο εμπόρου κοκαΐνης και ανερχόμενου αστεριού του καρτέλ Σιναλόα, πίσω από το οποίο κρύβεται στην πραγματικότητα ο «Ελ Τσάπο», δεν έκρυψε τη συμπάθειά της στο πρόσωπο του Μεξικανού βασιλιά των ναρκωτικών.

Οι δύο τους άρχισαν να επικοινωνούν αρχικά μέσω επιστολών μετά τα μηνύματα συμπαράστασης που αναρτούσε η ίδια από το 2012, με τον «Ελ Τσάπο» να θέλει να της στείλει λουλούδια ως αντάλλαγμα για τη στήριξή της.

Η σχέση τους ωστόσο έγινε ακόμα πιο έντονη όταν το 2014 συνελήφθη εκ νέου από τις μεξικανικές αρχές. Τότε ήταν που ο Μεξικανός μεγαλέμπορος της πρότεινε να γυριστεί ταινία για την περιπετειώδη ζωή του, ακόμα και αν οι δικηγόροι του λάμβαναν δεκάδες αιτημάτων από σκηνοθέτες του Χόλιγουντ.

Ο «Ελ Τσάπο», όμως, εμπιστευόταν μόνο εκείνη, επομένως της ανέθεσε να τον φέρει σε επαφή με τον Σον Πεν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την ταινία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Λος Άντζελες, η ντελ Καστίγιο συνάντησε τον Πεν μέσω κοινών φίλων και συζήτησε μαζί του την ιδέα. Αρχικά ο ηθοποιός εκτίμησε πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί το κινηματογραφικό όνειρο του 62χρονου, ωστόσο τελικά συμφώνησε με την προϋπόθεση η ντελ Καστίγιο να μεσολαβήσει ώστε ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ να πάρει συνέντευξη από τον «Ελ Τσάπο».

Μετά την απόδραση του «Ελ Τσάπο» τον περασμένο Ιούλιο, οι δύο τους βρέθηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά της ζωής του στη μεγάλη οθόνη.

Ωστόσο, η συχνή επικοινωνία των τριών οδήγησε τις αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν την έδρα του Μεξικανού μεγαλεμπόρου, με αποτέλεσμα να του περάσουν για μία ακόμα φορά τις χειροπέδες.

Μεξικάνα

Η γεννημένη στην πόλη του Μεξικού και παντρεμένη δύο φορές με τον ποδοσφαιριστή Λουίς Γκαρσία και τον ηθοποίο Ααρόν Ντίαζ, η ντελ Καστίγιο ξεκίνησε την καριέρα της σε νεαρή ηλικία, αλλά η επιτυχία έφτασε με τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Muchachitas». Έκτοτε, η ντελ Καστίγιο έγινε το «αστέρι» του Μεξικού με τις σειρές της να μεταδίδονται σε περίπου 100 χώρες.

Προς το παρόν, η… φαμ φατάλ δεν έχει πραγματοποιήσει δηλώσεις για τη σύλληψη του «Ελ Τσάπο», ούτε έχει εκφράσει ανησυχία για τη ζωή της εφόσον εμπλέκεται στον εντοπισμό του από τη μεξικανική αστυνομία.

Μεξικάνα

Εντούτοις, η ηθοποιός και ο Σον Πεν ενδέχεται να βρεθούν ενώπιον της μεξικανικής δικαιοσύνης για να καταθέσουν σχετικά με τη συνέντευξη που πήραν από τον «βαρόνο» των ναρκωτικών για το περιοδικό Rolling Stone.

Τσάπο

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή