Στους 137 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 90χρονος στο Ρίο λίγες μέρες αφού ο γιος του «νίκησε» τον κορωνοϊό

Ένα ακόμη θύμα του κορονοϊού είχαμε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 137.

Πρόκειται για έναν 90χρονο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως ο ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό λίγες μέρες αφού ο 52χρονος γιος του είχε βγει νικητής απ’ αυτή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης από τον Σωτήρη Τσιόδρα, η μέση ηλικία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία Covid-19 ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.534. Ακόμη 43 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από αυτούς, οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή