Σάββατο, 2 Αυγούστου 2025

Πρόσφατα αποφυλακισμένοι οι αδίστακτοι Γεωργιανοί

Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του δολοφονημένου εστιάτορα στην Υδρα

Συγκλονίζει η μαρτυρία της 56χρονης γυναίκας που άκουγε τον άνδρα της να βασανίζεται άγρια από τους αδίστακτους κακοποιούς και ήταν ανήμπορη να αντιδράσει, καθώς την είχαν δέσει και φιμώσει στον επάνω όροφο του σπιτού τους στην θέση «Ξερή Ελιά» της Ύδρας: «…άκουγα τον άνδρα μου να μουγκρίζει από τους πόνους στον κάτω όροφο του σπιτιού, λόγω των βασανιστηρίων που του έκαναν για να ομολογήσει πού έχει τα χρήματα. Εμένα με είχαν δέσει στην καρέκλα και με είχαν φιμώσει, ενώ παράλληλα με φύλαγαν δυο από τους ληστές….» λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της η γυναίκα του άτυχου εστιάτορα.

Τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον -αγαπητό σε όλους στο νησί της Ύδρας- Μανώλη Οικονόμου οι αδίστακτοι κακοποιοί, προκύπτουν και από το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Μπουγιούκα, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο 67χρονος έχει σπασμένα πλευρά από τα χτυπήματα των κακοποιών, ενώ παράλληλα είχε ρίξη σπλήνας από τις γροθιές και τέλος ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία από τα χτυπήματα που δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Στη συνέχεια, οι Γεωργιανοί ληστές τον έδεσαν στην καρέκλα και τον φίμωσαν, με αποτέλεσμα ο κυρ Μανώλης ο “ταβερνιάρης των εφοπλιστών” όπως ήταν γνωστός στην Ύδρα, να χάσει την ζωή του μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, τόσο από ασφυξία, όσο και από την εσωτερική αιμορραγία που είχε προκληθεί από τα χτυπήματα των δραστών, αλλά και από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη λόγο των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Προκύπτει δηλαδή πως, όταν οι ληστές έφυγαν από την διώροφη κατοικία, ο κυρ Μανώλης ήταν ήδη νεκρός, καθώς οι κακοποιοί κάθισαν στο σπίτι του για περίπου 20 λεπτά, ενώ ο 67χρονος μέσα σε διάστημα ενός τετάρτου είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή στην καρέκλα που τον είχαν δέσει.

Ωστόσο, η ψυχραιμία αλλά και η παρατηρητικότητα της συζύγου του άτυχου Μ. Οικονόμου έδωσε στοιχεία στα χέρια της Αστυνομίας που οδήγησαν άμεσα τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, στην εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η 57χρονη είπε στους Αστυνομικούς πως άκουσε τους κακοποιούς να χρησιμοποιούν στις μεταξύ τους συνομιλίες την έκφραση «Χο» που σημαίνει στα Γεωργιανά «Ναι».
Αυτή την λέξη η 57χρονη την ήξερε από το ζευγάρι των Γεωργιανών που εργάζονται στην ταβέρνα τους και τελικά αποδείχθηκε πως ουδεμία σχέση έχουν με το σοβαρό περιστατικό.

Το παρελθόν των δραστών
Κακοποιοί με πλούσιο ποινικό παρελθόν είναι οι περισσότεροι από τους εφτά Γεωργιανούς που συνελήφθησαν για το στυγερό έγκλημα με θύμα τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την περασμένη Κυριακή ενώ πήραν αυτό που ήθελαν -47.000 ευρώ και κοσμήματα- δεν δίστασαν να βασανίσουν μέχρι θανάτου τον 67χρονο Υδραίο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο Γεωργιανοί που μπήκαν στην οικία από ανασφάλιστο παράθυρο αφού τον έδεσαν στην καρέκλα του έσπασαν τα πλευρά προκαλώντας του εσωτερική αιμορραγία και του έκλεισαν το στόμα και τη μύτη με πετσέτα με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Δύο συνεργοί τους κρατούσαν τσίλιες και οι υπόλοιποι είχαν αναλάβει τη διαφυγή της συμμορίας με θαλάσσια ταξί.

Είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα
Ένας από τους ληστές, ηλικίας 34 ετών, είχε στην τσέπη του κατά τη σύλληψή του το χαρτί αποφυλάκισής του από σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο κρατούνταν μέχρι πρόσφατα για πλήθος ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών. Περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως σκληρός κακοποιός που δεν «σπάει» στην ανάκριση, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Ο 34χρονος μαζί με τους υπόλοιπους έξι συληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ληστεία. Οι πέντε από αυτούς είχαν συλληφθεί στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με θαλάσσιο ταξί και οι δύο στο λιμάνι του νησιού.

Που εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας
Από τη σάρωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών των δύο υπαλλήλων της ταβέρνας του θύματος, οι οποίοι είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται τώρα στην περιοχή της Βάρκιζας για τον εντοπισμό γυναίκας από τη Γεωργία, η οποία θεωρείται ότι έπαιζε κομβικό ρόλο στη συμμορία, και ενός ομοεθνή της.

Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια Αττικής, οι δυο τους έφυγαν με θαλάσσιο ταξί από την Ύδρα λέγοντας στον κυβερνήτη του σκάφους ότι τους έτυχε ένα θέμα υγείας κοντινού τους προσώπου και πρέπει επειγόντως να μεταβούν στη Βάρκιζα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλήρωσαν περίπου 400 ευρώ που μάλλον προέρχονται από τη λεία είχαν μαζί τους από τη ληστεία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή