Fake news για μετανάστες

Η Άλις Μπέργκμαν που ζει στο Γκέμνιτς της Γερμανίας, δημοσίευσε το 2015 στο facebook το προσωπικό της δράμα.  Δυο μετανάστες δολοφόνησαν την αδελφή της. Από τότε ζει με θυμό και μίσος  αλλά βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των μεταναστών. Χιλιάδες άνθρωποι της συμπαραστέκονται από τότε, ακόμα και διάσημοι. Μόνο που πρόσφατα το Der Spiegel  αποκάλυψε ότι η Άλις Μπέργκμαν δεν υπάρχει.

Είναι ένα φανταστικό προφίλ, στην φωτογραφία δε είναι μια…ηθοποιός από την Χιλή, η Ζοσεφίνα Μοντανέ. Η συγκείμενη αποκάλυψη αφορά μία μόνο περίπτωση από τις χιλιάδες ψεύτικες ιστορίες που δημοσιεύονται επι χρόνια στα social media για τους μετανάστες, για τα θύματα τους. Αποκαλύφθηκαν χιλιάδες ψεύτικα προφίλ, για να δοθεί προσωπικός χαρακτήρας στο δράμα. Δεν είναι η πρώτη που η αντιμεταναστευτική υστερία στην Γερμανία στηρίζεται σε ψεύτικες ή μισοαληθινές ιστορίες.

Και φυσικά δεν ισχυρίζεται κανείς  ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ότι ο μεγάλος αριθμός μεταναστών δεν έχει δημιουργήσει κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα. Όμως η υστερία στηρίζεται στο ψέμα.  Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιταλία. Και όλα αυτά συμβαίνουν ειδικά τώρα που θα αλλάξει ο Κανονισμός Παροχής Ασύλου της ΕΕ. Η συζήτηση έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Γερμανίας. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα κάνει η Ελλάδα.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή