Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες μέρες φωτογραφίες και βίντεο από την εξέγερση στη Χιλή με αίτημα την αλλαγή και την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Εικόνες βίας και άγριας καταστολής από τους αστυνομικούς και το στρατό, αλλά και τραγούδια και δημιουργικές διαμαρτυρίες πολιτών από το κίνημα τις πρακτορείες έχουν μεταδώσει εδώ και δύο βδομάδες διεθνή πρακτορεία και έχουν αναδείξει χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως για παράδειγμα το σύνθημα που εμφανίστηκε ένα ξημέρωμα πριν λίγα 24ωρα στο Σαντιάγο και γράφει ότι «δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα» και η στιγμή που μία κοπέλα ανεβαίνει σε κολόνα για να απενεργοποιήσει κάμερα ασφαλείας και πέφτει στην αγκαλιά των διαδηλωτών που σχημάτισαν ένα ανθρώπινο δίχτυ ασφαλείας.
Προηγήθηκαν βίντεο με μελωδικές απαντήσεις στην κυβέρνηση Πινιέρα, όπως αυτή με την εκπληκτική φωνή μίας σοπράνο η οποία έσπασε τη νεκρική σιγή με το τραγούδι της και την οποία αποθέωσε η γειτονιά της.

Στην αρχή της εβδομάδας μια χιλιανή ορχήστρα έπαιξε στην πρωτεύουσα το «El pueblo unido, jamás será vencido» («Οι άνθρωποι ενωμένοι δεν θα νικηθούν ποτέ», τραγούδι που γράφτηκε το 1973, λίγους μήνες πριν το πραξικόπημα από τον Πινοσέτ. Αρχικά ήταν ύμνος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε και ύστερα ύμνος αντίστασης ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.
Στις χθεσινές διαδηλώσεις πολλοί ήταν μεταμφιεσμένοι αλά Χάλογουιν ή Τζόκερ, όπως συνηθίζουν από τις αρχές των κινητοποίησεων, άλλοι φόραγαν στολές εξωγήινων, αντιδρώντας σε δήλωση της πρώτης κυρίας, Σεσίλια Μορέλ, που είχε πει πως η χώρα βρισκόταν «σαν να έχει γίνει εισβολή εξωγήινων».
