Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην σημερινή δίκη για τη δολοφονία 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο, σε μία υπόθεση που εκδικάστηκε στα Χανιά.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων επέβαλε στον 24χρονο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την τετελεσμένη ανθρωποκτονία, 10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εφτά χρόνια για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Το Δικαστήριο επέβαλε στον έναν αδερφό την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ ο άλλος αδερφός καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία.
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου στο Ρέθυμνο, τον Ιούλιο του 2018.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων είχε προτείνει την ενοχή των δύο αδελφών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια φέρονται να είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα που επέβαινε στο αγροτικό φορτηγό του, και αφού του έκλεισαν τον δρόμο με τα δικά τους οχήματα ώστε να μην μπορεί να διαφύγει, ο 24χρονος πυροβόλησε εναντίον του τραυματίζοντας τον θανάσιμα.
Παράλληλα, τα δύο αδέρφια κατηγορούνταν και για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός εργάτη Αλβανικής καταγωγής ο οποίος βρισκόταν εντός του οχήματος του άτυχου 63χρονου, καθώς τον είχαν πυροβολήσει και αυτόν, τραυματίζοντάς τον.
Κατά την απολογία του ο 24χρονος, ο οποίος είναι και αυτός ο οποίος πυροβόλησε τον 63χρονο, ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν είχε πρόθεση να τον δολοφονήσει αλλά πυροβόλησε εναντίον του με σκοπό να τον φοβίσει καθώς βρισκόταν σε άμυνα.
Από την πλευρά του ο μεγαλύτερος αδελφός του υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας και ότι το αυτοκίνητό του βρέθηκε στην περιοχή, καθώς στο σημείο υπάρχει περιουσία της οικογένειας των κατηγορουμένων.
Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία σημειώθηκε την 1η Ιουλίου του 2018 ενώ σημειώνεται ότι τα δύο αδέρφια είχαν ένα είδος «βεντέτας» με τον κτηνοτρόφο, καθώς ο 63χρονος, το 2008, είχε συμμετάσχει σε συμπλοκή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο παππούς των δύο αδερφών, τονίζοντας αρκετές φορές στο δικαστήριο ότι το θύμα έβριζε και χλεύαζε τον νεκρό παππού τους.