Τις έντονες αντιδράσεις τους για τη συμφωνία που συμφώνησε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή οι Εργατικοί του Τζέρεμπι Κόρμπιν.
O βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και εκπρόσωπός του για τα οικονομικά ζητήματα Τζον Μακντόνελ δήλωσε πως η αυριανή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο θα είναι «αρκετά αμφίρροπη» και μάλλον η συμφωνία του πρωθυπουργού για το Brexit δεν θα υιοθετηθεί. «Δεν πιστεύω ότι θα περάσει, πιστεύω ότι θα ηττηθεί, αλλά με μικρή διαφορά» δήλωσε ο Μακντόνελ στο Sky News.
Την ίδια στιγμή, το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP, το οποίο δήλωσε επίσης την αποδοκιμασία του, δήλωσε πως θα ασκήσει πιέσεις σε άλλους βουλευτές της βρετανικής Βουλής προκειμένου να μην ψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit.
Σύμφωνα με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, η καταψήφιση της συμφωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στην κυβέρνηση.
Ο βουλευτής του DUP Σάμι Γουίλσον υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό του BBC, ότι οι 10 βουλευτές του κόμματός του θα καταψηφίσουν την συμφωνία στην έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει αύριο Σάββατο στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Εμείς θα ενθαρρύνουμε (κι άλλους βουλευτές να ψηφίσουν κατά) επειδή πιστεύουμε ότι έχει αντίκτυπο στην ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι θα δώσει νέα σπίθα στα εθνικιστικά αισθήματα στην Σκοτία και ότι θα είναι επιζήμια για την οικονομία της Βόρειας Ιρλανδίας» σημείωσε.
«Η καταψήφισή της αύριο δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού, στην πραγματικότητα ίσως να δημιουργεί ευκαιρίες για την κυβέρνηση, οι οποίες δεν υπάρχουν προς το παρόν, έπειτα από βουλευτικές εκλογές» υπογράμμισε.