Αλεξανδρούπολη: Τροχαίο δυστύχημα με 6 νεκρούς μετανάστες

Στους έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών προσφύγων, από τροχαίο δυστύχημα που συνέβη περίπου στις 18:30 το απόγευμα στην περιοχή των Λουτρών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εισήχθη ένας σοβαρά τραυματισμένος, ενώ ακόμη δέκα άτομα που τραυματίστηκαν από την ανατροπή σε ρέμα του βαν που τους μετέφερε παράτυπα στη χώρα, έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα των τραυμάτων τους καθώς υποβάλλονται στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το δυστύχημα συνέβη όταν ο οδηγός βαν που μετέφερε, άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14-19 άτομα, με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών έστριψε προς την περιοχή του Δέλτα του Έβρου. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εντός ρέματος.
Σημειώνεται πως άμεση και συντονισμένη ήταν η επέμβαση στο σημείο του τροχαίου της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των θυμάτων στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.
Συνελήφθησαν οι διακινητές που οδηγούσαν το τραγικό βαν
Στη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι φέρεται να είναι οι διακινητές που μετέφεραν παράτυπα στο εσωτερικό της χώρας τους 16 άνδρες, ηλικίας 20-30 ετών, με το όχημα το οποίο ανετράπη απόψε έξω από την Αλεξανδρούπολη, προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά το θανατηφόρο τροχαίο, οι αστυνομικές αρχές.
Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες, που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να απομακρυνθούν από το σημείο του δυστυχήματος πεζή, διαπιστώθηκε κατά την εξέτασή τους στο νοσοκομείο ότι φέρουν ελαφρά τραύματα από την ανατροπή του οχήματος, λόγω της οποίας έξι άνδρες έχασαν τη ζωή τους, επτά νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι (με τους δύο εξ αυτών να διατρέχουν κίνδυνο ζωής), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης.
Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε την για ακόμη μία φορά εξαιρετική ετοιμότητα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΠΓΝΑ, το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και με άριστο συντονισμό, όλων των εμπλεκομένων ιατρικών ειδικοτήτων, έναν σημαντικό αριθμό θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος. «Η ομάδα στο ΤΕΠ λειτούργησε πάρα πολύ καλά, υπό ιδιαίτερη πίεση λόγω της συνεχούς διακομιδής τραυματιών, η κατάσταση των οποίων απαιτούσε τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, ιδιαίτερα αντανακλαστικά και ικανότητες».
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης