Σύντομα

** Είναι για γέλια και για κλάματα αυτή η ιστορία με το ασανσέρ του Βράχου της Ακρόπολης. Ειδικά μετά τις μεγαλοστομίες της ΝΔ πριν και μετά τις εκλογές. Έχει χαλάσει το ασανσέρ και πάλι και αναζητούν το κατάλληλο ανταλλακτικό για να το φτιάξουν. Ας πουν λοιπόν αλήθεια. Πρόκειται για το αναβατόριο που χρησιμοποιήθηκε για υλικά στα χρόνια που διαρκούσαν οι εργασίες πάνω στον Βράχο. Δεν είναι για ανθρώπους ούτε για αμαξίδια ανθρώπων και ειδικά ΑΜΕΑ. Ας σκεφτούν κάτι καινούργιο αντί της επικοινωνιακής κοροϊδίας.

** Περίεργο: Ούτε διέψευσε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξεκίνησε παράνομη γεώτρηση ανοιχτά της Καρπασίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας πως η κίνηση αυτή περιέχει και σκοπιμότητες. Ο κ. Προδρόμου είπε πως «πιθανός στόχος της Τουρκίας είναι η παρεμπόδιση των διαπραγματεύσεων και το προσπαθεί αυτό από το 2017, μετά το Κρανς Μοντανά, όταν για πρώτη φορά υποχρεώθηκε εκεί να συζητήσει για εγγυήσεις και αποχώρηση στρατού».

** Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε την Κίνα ότι προχωρά εσκεμμένα στην υποτίμηση του νομίσματός της, καθώς τη Δευτέρα η συναλλαγματική ισοτιμία του γιουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου ξεπέρασε το επίπεδο 7:1, κίνηση η οποία αναμένεται να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και να επιτείνει τη νευρικότητα στις αγορές.

** Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάρκ Εσπέρ, δήλωσε πως οποιαδήποτε τουρκική επιχείρηση στην Βόρεια Συρία δεν θα είναι αποδεκτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και «θα αποτραπούν». Την Κυριακή ο Ερντογάν είχε πει πως η Τουρκία, η οποία ήδη έχει προγεφύρωμα στην Βορειοδυτική Συρία, θα προχωρήσει σε μια στρατιωτική επιχείρηση στην κουρδοκρατούμενη περιοχή ανατολικά του Ευφράτη στη Βόρεια Συρία.

Προηγούμενο άρθρο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή