Εξω πάμε καλά

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

 

Στην αρχή ισραηλινά ΜΜΕ, όχι μόνο η προοδευτική Haaretz αλλά και τα συντηρητικά Jerusalem Post και το πρακτορείο ΥΝΕΤ με τεράστια αναγνωσιμότητα, αναφέρονται σε όλη την ιστορία, την ταυτότητα και την πολιτική φυσιογνωμία του Μάκη Βορίδη, σημειώνουν πως ίσως να μην του επιτραπεί η είσοδος στο Ισραήλ επειδή είναι αντισημίτης- και ότι διακυβεύεται η πολύ καλή συνεργασία των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα. Η Jerusalem Post μάλιστα αναφέρεται και στον Άδωνι Γεωργιάδη και το βιβλίο του Κ. Πλεύρη που αρνείται το Ολοκαύτωμα.

Στην συνέχεια ήταν η σειρά της Liberation να απαντήσει στα όσα επαίσχυντα είπε ο νεοεκλεγής βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου με αφορμή άρθρο της εφημερίδας. Στη διαδικτυακή της έκδοση, η γαλλική εφημερίδα απαντά στις «γελοιότητες», όπως τις χαρακτηρίζει ενώ δεν παραλείπει να κάνει και μια μικρή αναδρομή στα πεπραγμένα του Μπάμπη Παπαδημητρίου (με ειδική αναφορά στην ατάκα περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής»), αλλά και του ΣΚΑΪ ως μέσου λυσσαλέας αντιπολίτευσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού αναφέρει την τραγική φράση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για «μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους» συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. «τόσο υπερβολικές και γελοίες που θα μπορούσαμε να γελάσουμε», επισημαίνει ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν είναι πια δημοσιογράφος, επέλεξε να κατέβει στον στίβο της πολιτικής και την Τρίτη μίλησε ως βουλευτής της Ν.Δ.

«Τα σχόλιά του για τη Liberation και τα ξένα μέσα, εμπλέκουν συνεπώς και το συντηρητικό κόμμα, το οποίο βρίσκεται, πλέον στην κυβέρνηση» σχολιάζει η Liberation. «Τα σχόλια ενός από τους βουλευτές του, 48 ώρες μετά την εκλογική νίκη, είναι κάτι που θα πρέπει να τον απασχολήσουν» γράφει η Liberation για τον Κ. Μητσοτάκη προσθέτοντας «ιδιαίτερα από τη στιγμή που μάθαμε ότι η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ θα είναι, πλέον, απευθείας υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού».

Μετά ήταν σειρά του BBC, στη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γνωστή εκπομπή BBC Hard Talk που μεταδόθηκε χθες υπάρχει ένα απόσπασμα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου πολύ πριν την τηλεοπτική μετάδοση. Στο εν λόγω απόσπασμα η δημοσιογράφος λέει στον πρωθυπουργό «Είστε σοβαρός, σε όλη τη χώρα δεν βρήκατε γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση;» αναφερόμενη στο ντροπιαστικό ποσοστό των 5 γυναικών στο 51μελές κυβερνητικό σχήμα. «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες», η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση της δημοσιογράφου του BBC Ζεϊνάμπ Μπαντάουι, σχετικά με τη δυσανάλογη συμμετοχή γυναικών στην νεοσύστατη κυβέρνηση.

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω για εσάς 21 έμπειρες γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις», σχολίασε σε έντονο ύφος η δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση πως ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

Στην Ελλάδα δίνεται περίοδος χάριτος σε μια νέα κυβέρνηση, ιδίως όταν αυτή είναι μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Στο εξωτερικό κρίνουν από την αρχή τα κακώς κείμενα. Και για να πούμε και το κλισέ μεν αληθές δε, η χώρα διασύρεται διεθνώς…

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή