Ανθρωποφαγική λογική και ολίγος ρατσισμός: η συνταγή της ΝΔ…

ΕΛΕΝΗ ΤΣΕΡΕΖΟΛΕ

 

Όπως όλα δείχνουν, η προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες εκλογές του Ιουλίου θα διεξαχθεί με τη ΝΔ να επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει, όχι τις θέσεις του προγράμματός της (πώς θα μπορούσε άλλωστε) αλλά με την επαναλαμβανόμενη προβολή ψεμάτων σε βάρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ – ψεμάτων που ο μηχανισμός της έχει αναγάγει σε πολιορκητικούς κριούς στην προσπάθειά της να αποσπάσει, όχι απλά την πρώτη θέση, αλλά την αυτοδυναμία.

Το σχέδιο του επιτελείου του συντηρητικού κόμματος είναι σαφές. Διαστρεβλώνει ό,τι μπορεί και παράλληλα εκμεταλλεύεται το όποιο στραβοπάτημα του ΣΥΡΙΖΑ, την όποια αδεξιότητα της κυβέρνησης – π.χ. η διαχείριση του θέματος των μετατάξεων στη Βουλή αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση. Παρά τις παραιτήσεις, παρά το πάγωμα, παρά τη δήλωση-έκφραση συγγνώμης της Τ. Χριστοδουλοπούλου, παρά τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, κ. Ν. Βούτση, το κύμα παραπληροφόρησης από τα φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Και μάλιστα διογκώνεται.

Με «ειδήσεις» του τύπου «Ψάχνουν ψήφους και στους μουσουλμάνους της Αθήνας», με αφορμή τα εγκαίνια του Ισλαμικού τεμένους. Ολίγος ρατσισμός, ολίγη ισλαμοφοβία, δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, θα σκέφτονται μάλλον οι επιτελείς της ΝΔ, που ποντάρουν πλέον στα πιο φοβικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, προκειμένου να «κλειδώσουν» -τουλάχιστον έτσι πιστεύουν- την αυτοδυναμία τους. Εξ ου και η ανθρωποφαγική λογική, που κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής ενώ είναι βέβαιο ότι αναπάντητη θα μείνει και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου: «Η διαδικασία των μετατάξεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των ήδη αποσπασμένων και ήδη μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή, κ. Τραγάκη. Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην επιτροπή κανονισμού της Βουλής».

«Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της», προσέθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας: «Για παράδειγμα, θέλω να αναφέρω ότι ο κ. Τραγάκης, που εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις στη σχετική διαδικασία που διενεργήθηκε στη Βουλή και ο οποίος έχει διατελέσει επί δεκαετίες βουλευτής της ΝΔ, ΓΓ της κοινοβουλευτικής της ομάδας αλλά και αντιπρόεδρος της Βουλής, θα ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του;». Απάντηση δεν θα υπάρξει από τη ΝΔ. Το θέμα είναι οι χρόνοι ενεργοποίησης του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο πλήρες ξεδίπλωμα της προπαγάνδας της ΝΔ. Γιατί δεν αρκούν οι 3-4 φωνές υπουργών που υψώνονται απέναντι στον επικοινωνιακό ορυμαγδό της ΝΔ που βρίσκεται κυριολεκτικά στα κάγκελα. Απαιτείται πανστρατιά απέναντι σε μια ΝΔ άκρως επικίνδυνη, αμετανόητη και ρεβανσιστική.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή