Μετά τη δήλωση μετανοίας τον έχρισε υποψήφιο
Μετά τη δήλωση μετανοίας που έκανε ο Γιωργάκης, η Φώφη έδωσε το πράσινο φως για να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα. Πάντως το γεγονός ότι τον υπέβαλαν σε μια διαδικασία που τον διασύρει πολιτικά, δεν άρεσε σε όσους συνεργάτες του είχαν απομείνει και γι’ αυτό άρχισαν να παίρνουν αποστάσεις. Γιατί είναι κατάντια για έναν πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο κόμματος να αναγκάζεται να γίνει δηλωσίας προκειμένου να εξασφαλίσει μια βουλευτική έδρα.
Ενέσεις αισιοδοξίας
Στην Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζονται οι ενέσεις αισιοδοξίας με κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις. Μια απ’ αυτές εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ στο 8,5% με αποτέλεσμα να γελάει κάθε πικραμένος. Βέβαια στην πιάτσα είναι γνωστός ένας αλκοολικός δημοσκόπος που τελευταία έχει πέσει σε απόλυτη ανυποληψία και υπογράφει δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία. Αλλά αυτοί που διενήργησαν το γκάλοπ που εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, τον έχουν ξεπεράσει.
Παράγει επικοινωνία ο Ευκλείδης
Η μονταζιέρα της Πειραιώς και ο μηχανισμός προπαγάνδας έφτασαν σε σημείο να παραποιήσουν τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και να τον εμφανίσουν ότι προεξοφλεί την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με χιούμορ και παραδέχτηκε το λάθος. «Ο Τσακαλώτος όντως δεν μας έχρισε ακόμα κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. «Θέλω ωστόσο να τον ευχαριστήσω προσωπικά γιατί παραδέχτηκε επιτέλους ότι τα πλεονάσματα του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλω εδώ και τρία χρόνια για να τα μειώσω». Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Ευκλείδης εκτός από πλεονάσματα παράγει και πολιτική επικοινωνία.
Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες
Για μια ακόμα φορά διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες της Νέας Δημοκρατίας. Η προστασία της πρώτης κατοικίας με ταυτόχρονο κούρεμα των δανείων γίνεται νόμος του κράτους. Όπως συνέβη με την επιδότηση ενοικίου και των δόσεων για στεγαστικά δάνεια, η Κυβέρνηση κέρδισε και αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
Πόλεμος στον Μπούλμαν από Φώφη και Σταύρο
Δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην εκδήλωση των ευρωσοσιαλιστών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αντιθέτως θα είναι παρών ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος. Στην εκδήλωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Ούντο Μπούλμαν δεν πρόκειται να συμμετέχουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ μετά την έκδοση απαγορευτικού από τη Φώφη, που έχει ανοίξει πόλεμο με τους ευρωσοσιαλιστές γιατί, όπως λέει, αβαντάρουν με χίλια τον Αλέξη Τσίπρα.