Υψηλή η τουριστική κίνηση σε προορισμούς στην Ελλάδα

Με εξαιρετικούς ρυθμούς κινείται η τουριστική κίνηση σε προορισμούς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τουριστικών γραφείων Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Τελώνη, ο οποίος επισημαίνει ότι οι φετινές ημερομηνίες των γιορτών συμβάλλουν στην επιμήκυνση των αποδράσεων εντός και εκτός της χώρας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 25% στα τουριστικά πακέτα προς το εξωτερικό.

Ο κ. Τελώνης αφού σημειώνει ότι οι χειμερινοί προορισμοί της χώρας θα κινηθούν με πολύ υψηλές πληρότητες, εστιάζει στα Καλάβρυτα και αναφέρει ότι ο προορισμός θα αγγίξει το 100% στην πληρότητα των καταλυμάτων. Προσθέτει ότι θα αποτελέσει και τον πρώτο προορισμό για μονοήμερες αποδράσεις, σημειώνοντας ότι λόγω του χιονοδρομικού και νέων οδικών αρτηριών επιτυγχάνεται η γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση.

Οι φετινές εορτές, συνεχίζει ο ίδιος, ευνοούν και τις πενθήμερες αποδράσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και τα έσοδα των επιχειρήσεων.

Με τη σειρά της και η Πάτρα, αναφέρει ο κ. Τελώνης θα κινηθεί ανοδικά στις διανυκτερεύσεις σε σχέση με τις άλλες χρονιές, αφού πλέον ο νέος οδικός άξονας Αθηνών-Πάτρας εξασφαλίζει γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση για τους εκδρομείς. Το ίδιο ισχύει και για τη Ναύπακτο, όπου θα είναι ανοδικές οι αφίξεις και οι πληρότητες.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή