Αλλαγές με συναίνεση

Η συνταγματική αναθεώρηση θα είναι το θέμα των πρώτων ημερών της βδομάδας με τον Αλέξη Τσίπρα να φέρνει το θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του. Η παρούσα Βουλή θα ψηφίσει για το ποιες διατάξεις του Συντάγματος θα είναι υπό αναθεώρηση. Η επόμενη Βουλή είναι αυτή που θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες αλλαγές.

Όμως ο Αλ. Τσίπρας θα παρουσιάσει τις θέσεις του και τελικώς τις θέσεις του κόμματος του επί των αναθεωρητέων διατάξεων. Ο πρωθυπουργός -όπως γνωρίζουμε- έχει ενημερώσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τι θέσεις του αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε ότι αφορά βασικά ζητήματα, όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή τις σχέσεις Πολιτείας και Κράτους. Μαθαίνουμε ότι το κλίμα είναι καλό και στις δύο περιπτώσεις. Μαθαίνουμε συγχρόνως ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν αντιρρήσεις σε ότι αφορά τις τελικές προτάσεις του κόμματος.

Υπάρχουν στελέχη και βουλευτές του κόμματος που θα ήθελαν, πλήρη διαχωρισμό με την Εκκλησία. Οι προτάσεις όμως που συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν και σειρά θεμάτων που αφορούν την λειτουργία του κράτους και τις σχέσεις πολίτη-κράτους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή