Ο Σουλτάνος απειλεί τις ΗΠΑ – Θα φτιάξουμε δικά μας F-35

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές, έκανε άλλη μία προεκλογική συγκέντρωση στο νέο αεροδρόμιο που είναι υπό κατασκευή στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί – αυτή τη φορά – τα έβαλε με τις ΗΠΑ, για τα F-35.
Όταν ρωτήθηκε για τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, που παραδόθηκαν τυπικά στην Τουρκία και άρχισαν να εκπαιδεύονται με αυτά Τούρκοι πιλότοι σε βάση στις ΗΠΑ, ο κ. Ερντογάν απάντησε ότι δεν πιστεύει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επικυρώσει την απόφαση του Κογκρέσου να παγώσουν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα προς την Τουρκία.
“Δεν σταματάει ο κόσμος εδώ. Αν οι ΗΠΑ κάνουν τέτοιο λάθος στον στρατηγικό εταίρο τους, την Τουρκία, αυτοί θα χάσουν. Εμείς έχουμε εναλλακτικές. Θα βρούμε από αλλού ή θα παράγουμε τα δικά μας” πρόσθεσε.
Ο Τούρκος ηγέτης έκανε εκτενή αναφορά και στο νέο προεδρικό σύστημα και το πώς φαντάζεται την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας μετά τις μεθαυριανές διπλές -προεδρικές και βουλευτικές- εκλογές. Όπως ανέφερε, σχεδιάζει να μειώσει και άλλο τον αριθμό των υπουργείων από 26, που είναι τώρα, σε 16!
Όπως είναι γνωστό, από την πρώτη κιόλας κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης μετά τις εκλογές του 2002, τα υπουργεία από 36 είχαν μειωθεί έως και 22 και μετά ανήλθαν στα 26.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι πρόκειται να συμπτυχθούν τα 6 υπουργεία που έχουν αντικείμενο την οικονομία και έχουν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων. Θα είναι 3 για μία πιο ευέλικτη οικονομία. Επίσης, σχεδιάζει τη συγχώνευση του υπουργείου ΕΕ με το υπουργείο Εξωτερικών.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης