Χατζηδάκης: Να καταστήσει η κυβέρνηση «κτήμα της» το τρίτο μνημόνιο

“Αυτό που ψηφίζουμε σήμερα είναι άκυρο ο Τσίπρας το έχει απορρίψει”
Να καταστήσει η κυβέρνηση «κτήμα της» το τρίτο μνημόνιο, αναζητώντας ξένες επενδύσεις και λύσεις στο πλαίσιο της παρούσας Βουλής, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει φτάσει μέχρι εδώ, γιατί έχει πληρώσει το λαϊκισμό αλλά και την αβάσταχτη ελαφρότητα της κυβέρνησης».
Συγκρίνοντας τη νέα συμφωνία με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Κωστής Χατζηδάκης παρατήρησε δηκτικά πως «προφανώς, έχουμε να κάνουμε με ένα αντιμνημονιακό, αριστερό, λεβέντικο και ηρωικό μνημόνιο και αυτό με κάνει να παρηγοριέμαι».
Στην ουσία, τόνισε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ απέτυχαν δραματικά στο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους, επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία με τουλάχιστον 45 δις (επιστροφή των 11 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, 9 δις αφιερωμένα φέτος στο «πηγάδι της ύφεσης», 25 δις επιπλέον δανεικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών), στα οποία προστίθεται και μια σειρά από φόρους – 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, 20-26% στους αγρότες 20 και 26%.
«Όσο για τον ισχυρισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο αλλά από το ευρωπαϊκό, τόνισε πως αυτό γίνεται με τίμημα τις κατασχέσεις στο ΕΣΠΑ σε περίπτωση αποτυχίας, ενώ και η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα βασίζεται και πάλι στο αγγλικό δίκαιο», πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.
«Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα αποφασίσουν αν θα επαναφέρουν το τέλος των 5 ευρώ, ή αν θα λάβουν ισοδύναμα μέτρα» ανέγνωσε από το σχέδιο νόμου ο Κωστής Χατζηδάκης. «Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια», σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης