Στον τελικό η Ελένη Φουρέιρα
Το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision το ερχόμενο Σάββατο πήρε η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego» του διακεκριμένου Ελληνοσουηδού συνθέτη και παραγωγού Άλεξ Παπακωνσταντίνου και των Geraldo Sandell, Viktor Svensson, Anderz Wrethov, Didrick, χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του α’ ημιτελικού, στην Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
Η Φουρέιρα , που εμφανίστηκε στην 19η θέση ,άναψε κυριολεκτικά φωτιές , μαγεύοντας με την εκρηκτική σκηνική παρουσία της και τα εντυπωσιακά εφέ ενώ θεωρείται φαβορί για τη βραδιά του τελικού.
Η Γιάννα Τερζή , που εμφανίστηκε στην 14η θέση εκπροσωπώντας τη χώρα μας, με το «Όνειρό μου» αν και απέσπασε το χειροκρότημα του κοινού τελικά δεν προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.
Το τραγούδι το έγραψε η ίδια μαζί με τους Άρη Καλημέρη, Δημήτρη Σταματίου και Μιχάλη Παπαθανασίου.
Η σκηνική της παρουσία που θύμιζε Ελλάδα, ήταν λιτή και στα λευκά, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα πυροτεχνήματα στο τέλος του κομματιού.
Ο επόμενος ημιτελικός είναι αύριο Πέμπτη 10 Μαΐου.
Δείτε τη σειρά εμφάνισης χωρών στον χθεσινό ημιτελικό:
1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισλανδία
3. Αλβανία
4. Βέλγιο
5. Τσεχία
6. Λιθουανία
7. Ισραήλ
8. Λευκορωσία
9. Εσθονία
10. Βουλγαρία
11. ΠΓΔΜ
12. Κροατία
13. Αυστρία
14. Ελλάδα
15. Φινλανδία
16. Αρμενία
17. Ελβετία
18. Ιρλανδία
19. Κύπρος
Η Γιάννα Τερζή ανέβηκε στην σκηνή του πρώτου ημιτελικου της 63ης Eurovision στη Λισαβόνα και ερμήνευσε με επιτυχία το «Όνειρό μου». Με μία λιτή εμφάνιση και φορώντας ένα λευκό φόρεμα με μακριά μανίκια, η τραγουδίστρια έδωσε τον καλύτερο της εαυτό.
Άρτια φωνητικά κατάφερε να επιβληθεί στο Altice Arena.
Με μια πρώτη ανάγνωση φάνηκε να ξεπεράστηκαν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμέτωπισε η ελληνική αποστολή στις πρόβες. Είδαμε τη Γιάννα τελικά να κατευθύνει το φωτισμό με τα χέρια της, είδαμε και τα πολυσυζητημένα πυροτεχνήματα τα οποία άναψαν τη σωστή στιγμή, όμως δεν καταφέραμε να δούμε τελικά το πολυαναμενόμενο εφέ με τα λέιζερ στο χέρι της τραγουδίστριας, το οποίο ήταν βαμένο μπλε.
Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας:
«Φωτιά» επί σκηνής η Ελένη Φουρέιρα
Το ‘πε και το ‘κανε η Ελένη Φουρέιρα και έβαλε τελικά… φωτιά στην Eurovision. Με περπάτημα και λίκνισμα γαζέλας και με το πιο σέξι χορευτικό του ημιτελικού, η εκπρόσωπος της Κύπρου ξεσήκωσε το κοινό και επιβεβαίωσε πως είναι το απόλυτο φαβορί για φέτος.
Με το τέλος της εμφάνισής της, το στάδιο σύστηκε από χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού, ενώ η τραγουδίστρια ευχαρίστησε στα ελληνικά το κοινό. Η Ελένη Φουρέιρα αναμφίβολα έκλεψε τις εντυπώσεις. Στη σκηνή, την Ελένη πλαισίωναν τέσσερα ακόμα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Lovisa Bengtsson, Marlene Lindahl (φωνή και χορός) Teddy Sky (φωνητικά). Το ρούχο που φόρεσε η τραγουδίστρια αποτελεί δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου.
Η Ελένη κατάφερε όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στη Λισαβόνα να κερδίσει τους φανς του διαγωνισμού. Τα προγνωστικά στην αρχή την έδιναν σε χαμηλή θέση, η τραγουδίστρια όμως κατάφερε να τα ανατρέψει όλα με την εμφάνισή της επί σκηνής.
Δείτε την εμφάνισή της: