Άρχισαν τα εύσημα για τη δημοσιονομική υπεραπόδοση
Τα νέα που έρχονται για την Ελληνική οικονομία είναι καλά. Θέλει όμως ακόμη πολύ δουλειά. H επίτευξη πλεονάσματος δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη και συνεχίζει να εκπληρώνει τις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της, υποστηρίζει η Fitch σε χθεσινή της έκθεση.
Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας την επίτευξη πλεονάσματος 0,8% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό της για το 2017, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε επίσης πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ, υπερδιπλάσιο του μνημονιακού στόχου για 1,75%. Η Fitch προέβλεπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα ανέλθει στο 1,9% του ΑΕΠ.
«Αυτό ευθυγραμμίζεται με την εκτίμηση μας πως η συμμόρφωση με το πρόγραμμα του ESM, το μειωμένο πολιτικό ρίσκο, τα περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα και η σταθερή ανάπτυξη του ΑΕΠ θα στηρίξουν την βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους. Αυτό αντανακλάται στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε “Β” τον Φεβρουάριο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η οικονομία βελτιώνεται. Θέλει όμως προσοχή για να μην ξεφύγουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους. Καλημέρα σε όλες τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες μας.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή