Ένταση στη Θεσσαλονίκη
Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, ενώ κλειστή είναι η οδός Πατησίων ενόψει της πορείας που θα ξεκινήσει στις 3:30 το μεσημέρι προς την αμερικανική πρεσβεία και τη Βασιλίσσης Σοφίας.
Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσουν στις 14:30 το μεσημέρι οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ επί ποδός βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί.
Το πρωί ένταση επικράτησε όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι.
Λίγο πριν την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο, αλλά και μετά την αποχώρησή του, δεν έλειψαν οι φωνές και τα σπρωξίματα μεταξύ των συγκεντρωμένων.
Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν να καταθέσουν στεφάνι στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Μέλη φοιτητικής παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απωθώντας τα, αρπάζοντας από τα χέρια τους το στεφάνι και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους και κατά της κυβέρνησης.