Ο «Κρέοντας» φέρνει ισχυρές καταιγίδες και χιόνια (Εικόνες)

Ποιες περιοχές έπληξε ο χιονιάς – Αναλυτικά η πρόγνωση

Για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα επηρεαστούν:

Α) Μέχρι τις πρωινές ώρες πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία).

Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.

Κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.

Β) Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας.

Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

Αναλυτικά η πρόγνωση του σημερινού καιρού

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Παρασκευή στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους νωρίς το πρωί και τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στα δυτικά (κυρίως στην Ημαθία – Πιερία) νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών στα νότια, λίγα χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.

Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. 

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου. 

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχής και γρήγορη βελτίωση.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας

Κυρίως τα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας έπληξε ο χιονιάς των τελευταίων ωρών, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δίνουν μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό ολόκληρο το οδικό δίκτυο. 

Η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού γινόταν χθες με αρκετή δυσκολία, ενώ επιχειρούσαν μηχανήματα της Περιφέρειας με αλάτι για να καθαρίζουν το οδόστρωμα.

Έντονη χιονόπτωση είχαμε και στον Ε65, στο νέο κομμάτι από Ξυνιάδα Δομοκού προς Τρίκαλα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών έπεσε πάρα πολύ χιόνι μέσα σε λίγες ώρες. Τα μηχανήματα της Νέας Οδού έχουν καταφέρει να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς Καρπενήσι από τον Τυμφρηστό και μέχρι μετά τη σήραγγα “Π. Μπακογιάννης”. 

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στο εθνικό δίκτυο, όπου προληπτικά στα επίμαχα σημεία έχει πέσει αρκετό αλάτι και τα μηχανήματα της εταιρείας είναι σε ετοιμότητα, για να επέμβουν όπου χρειαστεί.

Κλειστά τα σχολεία στο Δομοκό

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε πριν από λίγο με απόφαση του Δημοτικής Αρχής τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα σε όλη την περιοχή του Δομοκού.

Πολύ χιόνι στα χωριά της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας 

Ιδιαίτερα πυκνό είναι το χιόνι στα χωριά του Δήμου Μακρακώμης στα Βαρδούσια, αλλά και στον Ανατολικό Τυμφρηστό από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι τη Φουρνά και τα όρια με το νομό Καρδίτσας.

Στη Ράχη “Σερμετζέλη” έξω από τη Φουρνά Ευρυτανίας, η Πυροσβεστική επενέβη για τον απεγκλωβισμό οχήματος που είχε μείνει στα χιόνι

Παρά την επέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας που απομάκρυνε το πρωινό χιόνι, το «λευκό πέπλο» άγγιξε και πάλι τους 20 πόντους στην ΕΟ Καρπενησίου – Καρδίτσας και συνεχίζει.

Δείτε εικόνες:

Γαρδίκι

Παλαιοχώρι

Κανάλια

Περιβόλι

Μεγάλη Κάψη

Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου

Σφοδρές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν και στα ορεινά της Ηπείρου. Οι οδηγοί που κινούνται προς τις ορεινές περιοχές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σχολεία σε ορεινά χωριά, όπως αυτά του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη έμειναν κλειστά χθες και θα μείνουν και σήμερα, λόγω των χιονοπτώσεων αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Το χιόνι σε πολλά σημεία του Νομού Ιωαννίνων ξεπερνά και το ένα μέτρο ενώ συνεχώς προστίθενται και νέες ποσότητες.

 


 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή