Αυτή η βιταμίνη προστατεύει από τον καταρράκτη

Οι πλούσιες σε βιταμίνη C τροφές βοηθούν τα μάτια να αναπτύξουν άμυνες ενάντια στον καταρράκτη. Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε αυτή τη βιταμίνη «φρενάρει» τον καταρράκτη στα μάτια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Ophthalmology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας εξέτασαν στοιχεία για πάνω από 1.000 ζεύγη διδύμων γυναικών, συσχετίζοντας τη διατροφή κάθε μίας με την πρόοδο του καταρράκτη στα μάτια της στην ηλικία περίπου των 60 ετών και, έπειτα ξανά μετά από δέκα έτη.
Όσες γυναίκες ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, είχαν 20% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καταρράκτη. Στο τέλος της έρευνας, μετά τη δεκαετία, οι γυναίκες που κατανάλωναν τα περισσότερα τρόφιμα με βιταμίνη C, είχαν 33% μικρότερη πρόοδο του καταρράκτη. Έτσι, οι κληρονομικοί-γενετικοί παράγοντες υπολογίσθηκε πως επηρεάζουν σε πολύ μικρότερο βαθμό (35%) την εξέλιξη του καταρράκτη σε σχέση με τους διατροφικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες (65%).
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης