Έκαψαν ζωντανό τον Μαυρίκο για τη Novartis

Απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους της Νovartis – Οργιάζουν οι φήμες και για εγκληματικές ενέργειες
Γιατί ανέβηκε στον 13ο όροφο του Hilton ο μπραντ μάνατζερ της Novartis, Νίκος Τσενεκίδης, με σκοπό να θέσει τέρμα στη ζωή του, μόλις έμαθε ότι θα υποβαλλόταν σε εσωτερικό έλεγχο; – Πώς έγινε «κάρβουνο» μέσα στην Porsche του, ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση;
Δύο λεπτά υπολογίζεται ότι πέρασαν από τη στιγμή που έγινε η ανάφλεξη στο τζιπ του Παναγιώτη Μαυρίκου μέχρι τον τραγικό θάνατό του, στις 9 Ιουνίου του 2016, στην Αττική Οδό, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν κατηγορούμενος για εκβιασμούς από τον Φεβρουάριο του 2016, όμως σήμερα μαθαίνουμε ότι ο Π. Μαυρίκος κάηκε ζωντανός στο αυτοκίνητο του λίγες ώρες πριν καταθέσει για την υπόθεση Novartis. Ο εκδότης της «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος αναφέρεται στην δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis γιατί σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, φέρεται να έπαιρνε μεγάλα ποσά από τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων. Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» είχε βρεθεί στο προσκήνιο μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εκβίαζαν επιχειρηματίες, τράπεζες, ΔΕΚΟ και πολιτικά πρόσωπα με δήθεν αποκαλύψεις και δυσφημιστικά άρθρα ώστε να αποκομίζουν χρήματα από διαφημίσεις. Ενδεικτικό ήταν και το αποκαλυπτικό έγγραφο που έδειχνε τον Παναγιώτη Μαυρίκο στο payroll της Νέας Δημοκρατίας επί Αντώνη Σαμαρά.
Η εμπλοκή του ονόματος του Παναγιώτη Μαυρίκου στο σκάνδαλο Novartis, δίνουν άλλη διάσταση και στην υπόθεση, αλλά και στον τραγικό θάνατο του Π. Μαυρίκου. Από την πρώτη στιγμή ήταν πολλοί αυτοί που μίλησαν για δολοφονία, λόγω όμως της εμπλοκής του Π. Μαυρίκου στο κύκλωμα των φερόμενων εκβιαστών. Φερόμενοι εκβιασμοί που γινότανε μέσω δημοσιευμάτων, για κάποιες υποθέσεις. Κανείς όμως δεν γνώριζε τότε ότι υπήρχε και το θέμα της Novartis.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος όμως είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση Novartis, το οποίο και θα έκανε. Συνέβη όμως το τραγικό συμβάν το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου του 2016 και δεν πρόλαβε να καταθέσει.
Οι αστυνομικοί μίλησαν για ένα μαρτυρικό τέλος. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οδηγού για να σωθεί, διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα του συνοδηγού, όμως η φωτιά είχε προλάβει να επεκταθεί σε ολόκληρη την Πόρσε Καγιέν. Ο Μαυρίκος ήταν νεκρός.
Το γεγονός ότι ο οδηγός της Πόρσε Καγιέν ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τους αξιωματικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που μερικούς μήνες νωρίτερα είχαν σχηματίσει τη σε βάρος του δικογραφία για εκβιασμούς στο χώρο των media. Ο κατηγορούμενος εκδότης της καθημερινής εφημερίδας «Ακρόπολη» είχε πολλούς φίλους αλλά και πάρα πολλούς εχθρούς. Όπως σημειώνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, ιδιαίτερα μετά την κατηγορία σε βάρος του για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών είχε έρθει με αρκετούς παράγοντες σε προστριβή. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τον θάνατο του ζήτησαν άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών του. Η Δίωξη Εκβιαστών είχε σχηματίσει, μάλιστα, και δεύτερη συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του μετά από καταγγελίες στελέχους της ΔΕΗ για παρατυπίες του εκδότη σε βάρος της επιχείρησης.
Απόπειρα αυτοκτονίας
Επτά μήνες μετά τον τραγικό θάνατο του Μαυρίκου, την Πρωτοχρονιά του 2017, ένας άνδρας 44 ετών απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό από τον 13ο όροφο του Χίλτον. Σήμανε συναγερμός με ειδικό διαπραγματευτή της αστυνομίας να σπεύδει στο σημείο. Λίγες ώρες αργότερα, γίνεται γνωστό ότι ο άνδρας ήταν στέλεχος της Novartis. Ο ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ, έπεισε τελικώς τον Νίκο Τσενεκίδη, να μην προβεί στην αυτοχειρία. Ο 44χρονος πριν από τη μετάβασή του στη Novartis, εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών, ενώ στη Novartis ήταν υπεύθυνος για το Galvus, φάρμακο για τον διαβήτη.
Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ο Νίκος Τσενεκίδης μπαίνει στο γραφείο των εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς και αναφέρει στην κατάθεσή του : “Κατά το διάστημα που προηγήθηκε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μια σειρά ατυχών γεγονότων μου δημιούργησαν δυσάρεστες σκέψεις και εμμονές. Αφορμή για αυτές ήταν ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου του ίδιου έτους μου γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία ότι θα υποβληθώ σε εσωτερικό έλεγχο. Ειδικότερα είχα εμμονές ότι θα βρισκόμουν υπό συνεχή παρακολούθηση από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να νιώθω ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω ελεύθερα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και τον κοινωνικό μου περίγυρο και εξαιτίας της έντονης πίεσης που ένιωθα αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω, πέφτοντας από τον τελευταίο όροφο του Hilton. Τελικώς, έχοντας συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου, η οποία προσπαθούσε να με ηρεμήσει, μιλώντας μου για τη νεογέννητη κόρη μας, μεταπείστηκα και χωρίς εμπλοκή ετέρου ατόμου παραδόθηκα στις αστυνομικές αρχές, οι οποίοι με οδήγησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας”.
Αρνείται όμως στην συνέχεια ότι γνωρίζει κάτι για το σκάνδαλο Novartis: “Η πράξη μου αυτή δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με την έρευνα που διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για την εταιρεία στην οποία εργάζομαι και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό με αυτήν. Όσον αφορά τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται από την εταιρεία, δεν γνωρίζω την πορεία του και μέχρι σήμερα δεν έχω κληθεί σχετικά. Θα ήθελα να προσθέσω ότι στο ξενοδοχείο μετέβη με το αυτοκίνητό της πεθεράς μου, την 1η Ιανουαρίου, κατά τις 4 το απόγευμα. Όλο το χρονικό διάστημα έως και την απόπειρά μου ήμουν μόνος και η μόνη επικοινωνία που είχα ήταν τηλεφωνικώς με τη σύζυγό μου και τους γονείς μου”.
Η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρεται στον Νίκο Τσενεκίδη στην πρώτη κατάθεσή της: «Η Novartis διατηρούσε τουλάχιστον από το 2007 λογαριασμό επ ονόματι PHARMA AG σε ελβετική τράπεζα πιθανώς τη UBS. Από τον λογαριασμό αυτόν γίνονταν πληρωμές με την κωδική ονομασία τύπου Β, ήτοι πληρωμές προς Έλληνες γιατρούς για εν μέρει ή συνολικά εικονικά συμβόλαια, που αφορούσαν τυπικά ομιλίες σε συνέδρια κλπ, τα οποία κάλυπταν στην πραγματικότητα αμοιβές γιατρών για την προώθηση των φαρμάκων της εταιρείας.
Ο λογαριασμός αυτός κινείτο με εντολές της GRUBER SUSANNE, η οποία ήταν διευθύντρια στο τμήμα Mso της Νοβάρτις Ελλάς από το 2007 έως το 2011 αν θυμάμαι καλά. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας έπρεπε να συνυπογράφει και ο εκάστοτε μπραντ μάνατζερ της εταιρείας. Ενδεικτικά για το φάρμακο GALVUS, μπραντ μάνατζερ ήταν ο κ. Τενεκίδης. Αναφέρω αυτό το όνομα επειδή το 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών, θεωρώντας ότι ο ίδιος θα αποτελούσε το εξιλαστήριο θύμα”.
Υπόθεση… Τσαλικίδη
Τα δυο περίεργα περιστατικά φέρνουν στην μνήμη και την υπόθεση Τσαλικίδη, που βρέθηκε εμπλεκόμενος με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων (vodafone). Ο Τσαλικίδης φαίνεται ότι αυτοκτόνησε αλλά λίγοι το πιστεύουν. Και δεν αποκλείεται οι παρακολουθήσεις και για την υπόθεση των φαρμάκων (Novartis) οι Αμερικανοί να έπεσαν πάνω σε ακροάσεις (υποκλοπές) που αφορούσαν συναλλαγές για φάρμακα, τιμές, μίζες κλπ. Ο θάνατος Τσαλικίδη είχε αφήσει πολλά ερωτήματα για μια σκοτεινή υπόθεση. Όμως είχε φανεί ότι οι υποκλοπές ήταν αμερικανικές. Και το εύρος της παρακολούθησης ήταν εντυπωσιακά μεγάλο, πολιτικά πρόσωπα, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες, στελέχη κομμάτων και της κυβέρνησης. Η υπόθεση αυτή συμπίπτει με το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην δικογραφία της Novartis.
Σχετικά Άρθρα
22/07/2025 - 23:15
22/07/2025 - 22:40
Δείτε επίσης