Τι είπαν Θεοδωράκης – Φερχόφσταντ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ, είχε σήμερα ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αύξηση των προσφυγικών ροών, τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν στελέχη του Ποταμιού, όπως και ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης.

Ο Γκι Φερχόφσταντ τόνισε ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό σχέδιο που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψη αλλά θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση εξακολουθούν να προσεγγίζουν την ελληνική οικονομική κρίση με λογιστικό μόνο τρόπο, οδηγώντας την και πάλι σε αδιέξοδο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομάδας των Φιλελευθέρων υποστήριξε ότι θα ήταν καλό η οικονομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ενημερώνεται και τελικά να ελέγχει τη δράση των Θεσμών αλλά και των Ελλήνων υπουργών σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, στη Δημόσια Διοίκηση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την γεωργική παραγωγή, την παιδεία αλλά όπως επισήμανε η «κυβέρνηση έχει κλειστά τα αυτιά της και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς να βολεύει τα δικά της παιδιά».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Βέλγος πολιτικός τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Ποταμιού για τη διεξαγωγή μίας συνάντησης κορυφής στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετέχουν τα ευρωπαϊκά όργανα και όσες χώρες εμπλέκονται άμεσα στο ζήτημα.

«Δεν θέλουμε μια Ευρώπη φρούριο αλλά η ανεξέλεγκτη δράση των δουλεμπόρων δυσκολεύει την ζωή και των προσφύγων αλλά και των ντόπιων πληθυσμών που καλούνται να διαχειριστούν ένα πρόβλημα που είναι πάνω από τις δυνάμεις τους», πρόσθεσε ο Γκι Φερχόφσταντ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή