“Αστακός” η Ιταλία για τον Ερντογάν

Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ρώμη.

Tο πρόγραμμα του κ. Ερντογάν περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, τον πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και τον πάπα Φραγκίσκο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι ιταλικές δυνάμεις ασφαλείας θα κινητοποιήσουν πάνω από 3.500 άνδρες και γυναίκες, για την προστασία της ακεραιότητας του Τούρκου προέδρου και της αποστολής που θα τον συνοδεύσει. Πολλοί δρόμοι του ιστορικού κέντρου της Ρώμης θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας συνεργάζονται και υπεύθυνοι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero , τέλος, προσθέτει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες οργανώσεων της Άκρας Αριστεράς, ενώ η ιταλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη τυχόν επιθέσεων

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή