Συνάντηση Παπαδημητρίου με τον επενδυτικό όμιλο Eastern Capital
Το ενδιαφέρον τους για δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, εξέφρασαν εκπρόσωποι του κινεζικού επενδυτικού ομίλου Eastern Capital, κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece Ηλία Αθανασίου.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2018 και έγινε αποτίμηση του 2017. Οι εκπρόσωποι του κινεζικού επενδυτικού ομίλου υπογράμμισαν τον ενδιαφέρον τους να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα.
Από το υπουργείο, σημειώνεται ότι ο επενδυτικός όμιλος Eastern Capital αποτελεί έναν από τους δέκα μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους βιομηχανίας της Κίνας και δραστηριοποιείται μέσω της Sichuan Airlines Group, σε τομείς όπως αεροπορικές μεταφορές, συντήρηση αερομεταφορών, τροφοδοσία αεροπορικών εταιρειών, εκπαίδευση και κατάρτιση αεροπορικών εταιρειών και αεροπορικό τουρισμό. Επίσης, δραστηριοποιείται στον χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και στον τομέα των ακινήτων.
Από την πλευρά της «Sichuan Airlines Group Co», στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Allen Lee που είναι Ιδρυτικό Στέλεχος Eastern Capital, ο σύμβουλος κ. John Watkins και ο εξωτερικός σύμβουλος της Eastern Capital, Νίκος Ασανης.