Για τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο οι αρχές
Σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποδίδουν οι ρωσικές αρχές την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο σουπερμάρκετ Περεκριόστακ, στην Αγία Πετρούπολη, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση το νοσοκομείο.
Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, η έκρηξη σημειώθηκε στην πλατεία Kalinina. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από κατάστημα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δίκτυο RT, δήλωσε πως η έκρηξη βόμβας την Τετάρτη σε σούπερ μάρκετ της Αγίας Πετρούπολης ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής, καθώς και πολλά ασθενοφόρα για τη μεταφορά των τραυματιών.
Οι ρωσικές αρχές κάνουν λόγο ανεπισήμως για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, ενώ θα ακολουθήσει επίσημη δήλωση του εκπροσώπου.