Επίθεση με πέτρες στο αστυνομικό τμήμα Ανω Λιοσίων: Ρομά πέθανε στο κρατητήριο

Εννέα αστυνομικοί ελαφρά τραυματίες

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν στο αστυνομικό τμήμα της Φυλής, όταν ομάδα Ρομά επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις, με αφορμή το θάνατο ενός 62χρονου συγγενή τους, πιθανότατα από παθολογικά αίτια.

Ο 62χρονος είχε συλληφθεί την Τρίτη για κλοπές και βρισκόταν στο κρατητήριο του τμήματος, όταν άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Λίγη ώρα αργότερα, έξω από το κτήριο του τμήματος, συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του άτυχου άντρα. Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν, με συνέπεια τον τραυματισμό εννιά ανδρών της αστυνομίας.

Ομάδα περίπου 150 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το Α.Τ., πετώντας πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα, μετά την είδηση θανάτου ενός 62χρονου Ρομά μέσα στα κρατητήρια.

Ο 62χρονος κρατούμενος, που είχε τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε νωρίς το μεσημέρι.

Άμεσα ο διοικητής του τμήματος κάλεσε ασθενοφόρο, όπου οι διασώστες είδαν πως δεν είχε σφυγμό. Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από παθολογικά αίτια.

Η οικογένεια θεώρησε υπεύθυνους για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου τους αστυνομικούς και γι’ αυτό και συγκεντρώθηκαν έξω από το Α.Τ..

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή