Η αστυνομία στην κομητεία Rockland εξέδωσε προειδοποίηση για τους κατοίκους, καθώς ένα άγριο ζώο που είναι διασταύρωση κογιότ -λύκου, κατέβηκε στους δρόμους της.
Αξιωματούχος της αστυνομίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αυτά τα ζώα είναι μεγαλύτερα συνήθως από τα κογιότ, ζυγίζουν έως και 75 κιλά, κι έχουν πιο γκρίζο τρίχωμα».
Μάλιστα, η αστυνομία της κομητείας, ανέβασε φωτογραφία στην σελίδα της στο Facebook, γράφοντας: «Μην κάνετε θόρυβο στην αυλή σας μετακινώντας για παράδειγμα γλάστρες αν δεν τα θέλετε στην αυλή σας».
Οι αρχές μάλιστα, προτρέπουν τους κατοίκους να κρατήσουν μέσα στα σπίτια τις γάτες και τα σκυλιά τους.
“Τα ζώα που είναι διασταύρωση κογιότ- λύκου δεν είναι συνήθως επικίνδυνα και γενικά είναι επιφυλακτικά με τους ανθρώπους. Εάν όμως ένας “coywolf” σας πλησιάσει με άγριες διαθέσεις, τότε προσπαθήστε να τον τρομάξετε: αρχίστε να κουνάτε τα χέρια σας και να κάνετε δυνατό θόρυβο”, συστήνουν οι αρχές.