Ζιμπάμπουε: Υπό κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά σώος και αβλαβής ο πρόεδρος της χώρας

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, ο οποίος μίλησε με τον ομόλογό του στο τηλέφωνο, έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ωστόσο είναι σώος και αβλαβής.

Οι Δυνάμεις Άμυνας της Ζιμπάμπουε είχαν αρχίσει κινήσεις από την Τρίτη το απόγευμα και τελικώς τη νύχτα κατέλαβαν τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ανακοινώνοντας ότι παρενέβησαν όχι για την ανατροπή του προέδρου Μουγκάμπε, αλλά για την αντιμετώπιση «κάποιων εγκληματιών που βρίσκονται στον κύκλο του προέδρου» και η κίνησή τους δεν συνιστά πραξικόπημα.

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν μπλοκάρει τον βασικό οδικό άξονα ο οποίος οδηγεί στο κοινοβούλιο της χώρας, στην πρωτεύουσα Χαράρε, ενώ έχουν περικυκλώσει και τους χώρους του γραφείου του προέδρου της Ζιμπάμπουε.

Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι ο μόνος ηγέτης τον οποίο η χώρα έχει γνωρίσει από την ανεξαρτησία της, το 1980, αρχικά ως πρωθυπουργός και από το 1987 ως πρόεδρος.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή