Συνήθως, η χώρα στην οποία λαμβάνει χώρα η ετήσια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP) είναι και ο διοργανωτής. Όμως, τα μικρά νησιά Φίτζι του νότιου Ειρηνικού δεν μπορούν να φιλοξενήσουν 25.000 εκπροσώπους, ακτιβιστές και δημοσιογράφων, η φετινή διάσκεψη πραγματοποιείται από 6/11 μέχρι 17/11 στη Βόννη υπό την προεδρία του ηγέτη των νήσων και πρώην στρατηγού Φρανκ Μπαϊνιμαράμα.
Το βασικό θέμα συζήτησης στην Διάσκεψη για το Κλίμα είναι η υλοποίηση της Κλιματικής Συμφωνίας του Παρισιού από τον Δεκέμβριο του 2015. Όλες οι χώρες που συνυπογράφουν τη συμφωνία δεσμεύθηκαν, θέτοντας εθνικούς στόχους για το κλίμα, να περιορίσουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου. Η γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς, η οποία ήταν παρούσα στην υπογραφή της Κλιματικής Συμφωνίας στο Παρίσι, δήλωσε στην DW ότι «μετά την υπογραφή ενός νέου νόμου με παγκόσμια ισχύ, θα πρέπει τώρα να ορίσουμε τα περιθώρια ερμηνείας του. Ας σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι χώρες-μέλη του ΟΗΕ συνυπέγραψαν την συμφωνία, εκτός από την Ρωσία, την Τουρκία, η Συρία και το Ιράν που πρέπει ακόμα να το επικυρώσουν. Απομένει το κύριο πρόβλημα, που είναι φυσικά, οι ΗΠΑ.
Το σίγουρο είναι, ότι την Σύνοδο θα απασχολήσει και η πολιτική που ακολουθεί η Αμερική, όσον αφορά το περιβάλλον, κυρίως μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού.
Βέβαια, η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος φάνηκε καθησυχαστική μιας και η αντιπροσωπία των ΗΠΑ, όπως δήλωσε: «τουλάχιστον δεν θα θέσει εμπόδια στις διαπραγματεύσεις».