Ζυθοποιία προσέλαβε καραβίδες… υπαλλήλους!

Πέντε καραβίδες προσλήφθηκαν από την τσεχική ζυθοποιία Protivin Brewery για να προσφέρουν τις μοναδικές υπηρεσίες τους. Ναι ναι καλά διαβάσατε! Και σίγουρα θα αναρωτιέστε τι δουλειά έχουν εκεί! Μια ζυθοποιία για να παρασκευάσει μια άριστη ποιοτικά μπύρα λαμβάνει υπόψη της πολλά στοιχεία, μεταξύ αυτών και την καθαρότητα του νερού, αφού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική γεύση που θα έχει η μπύρα.
Αυτό δύσκολα μπορεί ένας άνθρωπος να το πετύχει, αλλά η καραβίδα μπορεί! Αν το νερό παραείναι αλκαλικό ή γεμάτο μεταλλικά στοιχεία θα έχει έντονο αντίκτυπο στη γεύση του τελικού προϊόντος. Έτσι η καραβίδα καλείται να γίνει δοκιμαστής νερού μιας και έχει αυτήν την ικανότητα!
Αυτό δύσκολα μπορεί ένας άνθρωπος να το πετύχει, αλλά η καραβίδα μπορεί! Αν το νερό παραείναι αλκαλικό ή γεμάτο μεταλλικά στοιχεία θα έχει έντονο αντίκτυπο στη γεύση του τελικού προϊόντος. Έτσι η καραβίδα καλείται να γίνει δοκιμαστής νερού… γιατί μπορεί!
Έχει την ικανότητα να τροποποιεί τη συμπεριφορά της ανάλογα με τη διαύγεια του νερού, οπότε αποτελεί άριστο δείγμα της καθαρότητας. Αν το νερό είναι μολυσμένο, οι καραβίδες απουσιάζουν από αυτό το οικοσύστημα.
Η ζυθοποιία σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Βοημίας εφάρμοσε υπέρυθρους αισθητήρες στις ουρές των 5 καραβίδων που παρακολουθούν από τον καρδιακό ρυθμό μέχρι τις κινήσεις τους.
Μάλιστα, μέσω υπολογιστή ανιχνεύεται αν αυτές παρουσιάσουν αυξημένη καρδιακή δράση ή να κινούνται ιδιαιτέρως πολύ μέσα στη δεξαμενή, και τότε, ο υπολογιστής στέλνει σήμα στους ζυθοποιούς εντός τριών λεπτών αν το νερό-δείγμα της δεξαμενής είναι μολυσμένο!
Σχετικά Άρθρα
20/07/2025 - 12:30
20/07/2025 - 12:24
20/07/2025 - 10:20
20/07/2025 - 10:00
Δείτε επίσης