Τις ομοιότητες ανάμεσα στο μακελειό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) στο Λας Βέγκας και σε ένα τραγούδι του Ρόμπι Γουίλιαμς εντόπισε η Mirror.
Πρόκειται για το «Me and My Monkey» που το 2002 σκαρφάλωσε για πολλές εβδομάδες στην κορυφή των charts, στο οποίο, όπως τονίζει η Mirror, ο Γουίλιαμς αναφέρει στους στίχους ότι έκανε check-in σε δωμάτιο του 33ου ορόφου του Mandalay Bay Hotel στο Λας Βέγκας κουβαλώντας ένα όπλο.
Πρόκειται για το ίδιο ξενοδοχείο από το οποίο ο δολοφόνος Στίβεν Πάντοκ πυροβόλησε από δωμάτιο του 32ου ορόφου το κοινό που παρακολουθούσε κάντρι συναυλία, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 59 άτομα και να τραυματίσει περισσότερα από 500.
Στο τραγούδι, ο Γουίλιαμς τραγουδάει για το πώς ταξίδεψε μαζί με μία «μαϊμού» στο Βέγκας «με ένα όνειρο και ένα όπλο». Οι στίχοι λένε: «Ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο Μανταλέι Μπέι / Ρώτησα τον γκρουμ αν θα δέχονταν και τη μαϊμού μαζί μου / Κοίταξε στη θέση του συνοδηγού και με ένα χαμόγελο είπε / “Αν η μαϊμού σας έχει τόσα λεφτά κύριε, τότε και εμείς έχουμε κρεβάτι για μαϊμούδες!” / Εγώ και η μαϊμού μου / Με ένα όνειρο και ένα όπλο / Ελπίζοντας η μαϊμού μου να μη σημαδέψει κανέναν με αυτό το όπλο… / Πήραμε το ασανσέρ, πάτησα το κουμπί για το 33ο πάτωμα / Πήρε ένα δωμάτιο στο ρετιρέ με πανοραμική θέα, δεν έχετε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο».
Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει ποιο ήταν το κίνητρο που οδήγησε τον Πάντοκ να εξαπολύσει την επίθεση εναντίον του πλήθους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο μακελάρης δεν είχε ούτε ποινικό μητρώο και δεν έχει αποδειχθεί οποιαδήποτε σύνδεσή του με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.