Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα: Θα καταρρίψουμε αμερικανικά αεροσκάφη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγ δήλωσε ότι από τη στιγμή που ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στη χώρα του, η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα, όπως την κατάρριψη αμερικανικών αεροσκαφών, ακόμη και αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της Βόρειας Κορέας.
«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται ότι ήταν οι ΗΠΑ που κήρυξαν τον πόλεμο ενάντια στην χώρα μας», τόνισε ο Ρι σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.
«Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον μας, διατηρούμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίμετρα, όπως να καταρρίψουμε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ακόμη και αν δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της χώρας μας», τόνισε ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας.
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος στις απειλές της Πιονγιάνγκ
«Παράλογες χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τις αιτιάσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, ότι η Ουάσιγκτον κήρυξε πόλεμο κατά της Πιονγιάνγκ.
«Δεν έχουμε κηρύξει πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα και ειλικρινά αυτός ο ισχυρισμός είναι παράλογος», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Σου Γιονγκ υποστήριξε πως όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τρίτη, αποτελούν κήρυξη πολέμου κατά της χώρας του.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, η Πιονγιάνγκ πλέον διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά βομβαρδιστικά τα οποία πετούν πάνω από την κορεατική χερσόνησο.
Θέση στην αντιπαράθεση ΗΠΑ – Β. Κορέας έλαβε και η Κίνα, δια του πρεσβευτή της στα Ηνωμένα Έθνη Λιου Τζιεγί.
Μιλώντας στο Reuters, ο κ. Τζιεγί επεσήμανε ότι η κλιμάκωση στη ρητορική μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ γίνεται πολύ επικίνδυνη, ενώ σημείωσε ότι η μόνη λύση είναι οι διαπραγματεύσεις.
Σχετικά Άρθρα
18/07/2025 - 23:30
18/07/2025 - 23:00
18/07/2025 - 22:40
Δείτε επίσης