Στον Ειρηνικό Ωκεανό βρίσκεται ένα μικρό κοραλλιογενές νησί, το Pingelap. Το ιδιαίτερο αυτό του νησιού , δεν είναι ούτε η χρωματιστή βλάστηση του με το ιδιαίτερο ροζ χρώμα, ούτε η γκρι θάλασσα… αλλά οι κάτοικοί του.
Το Pingelap είναι ίσως το μοναδικό μέρος, του οποίου ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων, έχει αχρωματοψία. Μπορεί παγκοσμίως να εμφανίζεται σε 1 στους 30.000, στο Pingelap όμως το ποσοστό υπολογίζεται να είναι ανάμεσα στο 4% και 10%.
Την ευθύνη γι’ αυτό φέρει ένας πρώην βασιλιάς, ο οποίος ήταν ένας από τους είκοσι ανθρώπους που επιβίωσαν από ένα καταστροφικό τσουνάμι τον 18ο αιώνα. Και έχει διαδοθεί η φήμη , πως για να βοηθήσει τον πληθυσμό του νησιού που είχε πληγεί, απέκτησε πολλά παιδιά.

Οι περισσότεροι όμως απόγονοί του, κληρονόμησαν ένα σπάνιο γονίδιο το οποίο ευθύνεται για την αχρωματοψία και το οποίο περνάει ακόμη από γενιά σε γενιά.
Από μελέτες που έχουν γίνει πάνω στο θέμα αυτό, φαίνεται πως το χρώμα που ξεχωρίζουν περισσότερο από όλα είναι το κόκκινο.
Το Pingelap , είναι ένα μικροσκοπικό νησί στη μέση του Ειρηνικού. Μία μικρή τελεία στο τεράστιο μπλε».
Το μόνο που υπάρχει στο μικρό αυτό νησάκι είναι ένας έρημος δρόμος και κανένα άλλο σημάδι ζωής, όπως μαγαζιά, καφετέριες, εστιατόρια. Οι ντόπιοι τρέφονται με καρύδες και ψάρια, απολαμβάνοντας μια ζωή με τα βασικά!
Το εντυπωσιακό είναι πως παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι ευχαριστημένοι με τα λίγα. «Οι άνθρωποι με αχρωματοψία είναι πολύ ευαίσθητοι στο φως, γεγονός που καθιστά τη ζωή σε ένα τροπικό νησί αρκετά δύσκολη. Την ημέρα, ο τόπος μοιάζει με φλεγόμενο μέρος. Ίσα που κρατούν ανοιχτά τα μάτια τους».
