Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2026

Θρίλερ με τον εξαφανισμένο βοσκό στην Υπάτη

Άφαντος παραμένει ο 71χρονος κτηνοτρόφος Ν.Κ. που αγνοείται από το απόγευμα της Παρασκευής (8/9) στη ευρύτερη περιοχή του Μεσοχωρίου Υπάτης.

Μέχρι τις 9 το βράδυ του Σαββάτου (9/9), οι έρευνες της 7ης ΕΜΑΚ με την κυνοφιλική της ομάδα, αλλά και της πολυπρόσωπων Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης, του Χιονοδρομικού Ομίλου Λαμίας και της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Υπάτης, παρέμεναν άκαρπες για τον εντοπισμό του. Περισσότερα από 17 χιλιόμετρα δύσβατων μονοπατιών έχουν ελεγχθεί με τη βοήθεια και του ανιχνευτή σκύλου χωρίς όμως αποτέλεσμα, αναφέρει το lamiareport.

1

Ο 71χρονος εξαφανίσθηκε όπως σημειώσαμε το απόγευμα της Παρασκευής, έχοντας βγει να φροντίσει τα ζώα του. Το πρωί του Σαββάτου η κόρη του κτηνοτρόφου δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή του και έκτοτε άρχισε η αναζήτηση.

Όπως αποκάλυψαν άνθρωποι της περιοχής, το τελευταίο διάστημα λύκος ή λύκοι είχαν επιτεθεί σε ζώα στα γύρω μαντριά και ο 71χρονος απομακρύνθηκε περισσότερο στην προσπάθεια του να εντοπίσει τα χαμένα του γίδια.

Η ύπαρξη άγριων ζώων στην περιοχή ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αγωνία για να βρεθεί ζωντανός ο 71χρονος, με τους διασώστες να δίνουν πραγματική μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό του.

1

Απευθύνουν μάλιστα έκκληση για βοήθεια σε περισσότερους εθελοντές, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας θα πρέπει να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή. Αν θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6976 565438 και τον επικεφαλής της ομάδας Πολιτικής Προστασίας της Υπάτης κ. Παναγιώτη Ρούσκα.

Σχετικά Άρθρα

Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ ΜάνδραςΌσα βίωσαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (04/09) στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας περιγράφουν πολίτες που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. «Ο αστυνομικός τον σημάδεψε με το όπλο και τότε του είπε "ρίξε, γιατί δεν μου ρίχνεις". Ο αστυνομικός του είπε "πέτα το μαχαίρι". Όσο του μιλούσε ο δράστης τον πλησίαζε συνέχεια και τότε αναγκαστικά τον πυροβόλησε», είπε μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο. Την ίδια ώρα, ένα ζευγάρι που βρισκόταν στο κτίριο περιέγραψε όσα έζησε στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας: «Ήμασταν στο γραφείο για να βγάλουμε ταυτότητες και ξαφνικά ακούμε τους αστυνομικούς να φωνάζουν ο ένας στον άλλον "αν έχεις όπλο φέρ' το". Ακούσαμε ένα θόρυβο από την πόρτα. Ο άνθρωπος αυτός έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα». Ο πυροβολισμός προκάλεσε διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα του 31χρονου, με το πλήγμα να επεκτείνεται και στον θώρακά του. Άμεσα κλήθηκαν στο σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ώστε να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους διακομίσουν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του δράστη χαρακτηρίζεται ως σοβαρή και αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την σπασμένη τζαμαρία νοσηλεύεται με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι εκτός κινδύνου. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση ενώ διερευνώνται όλες οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα. Ο δράστης φέρεται να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα ενώ δεν είναι άγνωστος στις Αρχές. Τον Απρίλιο του 2025, ο 31χρονος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και στην συνέχεια διατάχθηκε ο εγκλεισμός του στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, εξύβρισε και απείλησε γείτονές του με αεροβόλο όπλο. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψή του και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα. Τον Δεκέμβριο του 2015, οι αρχές τον συνέλαβαν εκ νέου με αφορμή ενδοοικογενειακό επεισόδιο εις βάρος της συντρόφου του και της μητέρας της. Ο δράστης μετέβη στην οικία τους στις Αχαρνές και τις απείλησε με μαχαίρι. Οι δύο γυναίκες αιτήθηκαν και την ακούσια ψυχιατρική του εξέταση και ο δράστης οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς όπου και τελικά έγινε ο εγκλεισμός του.

04/09/2026 - 17:31

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή