Δικάζεται στη χώρα του… σουλτάνου, Γερμανίδα πολίτης για το πραξικόπημα

Ξεκίνησε χθες κι άλλη δίκη στην Τουρκία για το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν και αίσθηση προκάλεσε ότι στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβανόταν και μια Γερμανίδα πολίτης, η οποία κατηγορούνταν ότι είναι υποστηρίκτρια του εξόριστου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της απόπειρας πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η 49χρονη προσήχθη σε δίκη στη πόλη Καραμάν και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πολλών ετών. Η 49χρονη έχει γεννηθεί στην Τουρκία αλλά διέμενε στη Γερμανία επί 20 χρόνια, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια είναι κάτοχος Γερμανικής υπηκοότητας. Συνελήφθη τον Αύγουστο του 2016 στην Τουρκία και είχε αφεθεί ελεύθερη μετά από πιέσεις του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς όμως να της επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα.
Το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan αναμεταδίδει ότι ο επίσης Γερμανός σύντροφος της 49χρονης έχει συλληφθεί και είναι κι αυτός ελεύθερος χωρίς να μπορεί να φύγει από την Τουρκία. Το ζευγάρι των Γερμανών συνελήφθησαν ενώ παραθέριζαν στην Ατάλια και είναι μόλις 2 από τους 12 Γερμανούς πολίτες που αντιμετωπίζουν επίσημες κατηγορίες από το καθεστώς του Ερντογάν.
Η αστυνομία του Σουλτάνου έχει συλλάβει και τον Τουρκογερμανό δημοσιογράφο, Ντενίζ Γιουτζέλ, που εργαζόταν ως ανταποκριτής για λογαριασμό Γερμανικής εφημερίδας. Κρατείται στη φυλακή πάνω από 200 ημέρες.
Σχετικά Άρθρα
18/07/2025 - 23:30
18/07/2025 - 23:00
18/07/2025 - 22:40
Δείτε επίσης