Τώρα και ο Φραπέ θα έχει το…. μουσείο του!!

Γεύση από καλοκαίρι θα έχει η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονικής…

Κατά την  της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν η στιγμή που  ανακαλύφθηκε ένας από τους περιζήτητους καφέδες στην Ελλάδα, ο γνωστός φραπέ (χτυπημένος), την στιγμή που ο  υπάλληλος του αντιπροσώπου της Nestlé στην Ελλάδα, Δημήτρης Βακόνδιος, θέλοντας να φτιάξει τον καφέ του, διαπίστωσε πως έχει τελειώσει το ζεστό νερό. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που είχε τότε η πόλη, ο Δημήτρης Βακόνδιος κατέφυγε σε έναν αυτοσχεδιασμό: δύο κουταλιές καφέ σε ένα σέικερ και κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο…τόσο απλά, ανακάλυψε τον Frappé.

Τώρα και ο Φραπέ θα έχει το…. μουσείο του!!

Στην έκθεση λοιπόν που επρόκειτο να διεξαχθεί αυτές τις ημέρες, η διοίκηση σε συνεργασία με τη Nestle θα παρουσιάσουν με έναν μοναδικό και ασυνήθιστο τρόπο το «Μουσείο Frappé powered by Nescafé», τιμώντας αυτή την ιδιαίτερη στιγμή, που αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες επιρροές στην συνήθεια του Έλληνα, την κατανάλωση καφέ.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όσους επισκέπτες επιθυμούν να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα  και να γνωρίσουν πως προέκυψε ο καφές αυτός και να τον απολαύσουν στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας «Αιμίλιος Ριάδης» που μετατρέπεται σε beach bar, με αληθινή άμμο, ομπρέλες και καλοκαιρινή διάθεση.

Το μουσείο φραπέ θα είναι εκεί για να μαθαίνουν οι επισκέπτες του την ιστορία του, αλλά και την μέθοδο παρασκευής του!

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή