Τη διάθεση της κυβέρνησης να κάνει βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.
Ωστόσο, ο Νίκος Παππάς κάλεσε την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα, απάντησε στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας ότι επειδή ξεκίνησε η ψηφιακή εποχή δεν χρειάζεται άδεια για τα τηλεοπτικά δίκτυα που εκπέμπουν με ψηφιακό σήμα, «αυτό ισοδυναμεί με έκκληση προς την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Ο λαός και η κυβέρνηση δικαιούται να ξέρει αν υπάρχει τέτοια παραίνεση. Αν δεν υπάρχει αυτή θα είμαστε στη διάθεση των κομμάτων και της Βουλής για βελτιώσεις», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.
«Δεσμευόμαστε σε κάθε επισήμανση να έχουμε λεπτομερή και τεκμηριωμένη απάντηση», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.
Αναφερόμενος στο ρόλο του υπουργού ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «επειδή ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ, η μόνη αρμοδιότητα που μένει είναι ο αριθμός των αδειών και το τίμημα».
Ακόμα, ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι πρέπει να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης, τις τράπεζες και το πολιτικό σύστημα.
«Λένε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός έγινε για να αποκτήσει η κυβέρνηση πολιτική στήριξη. Αν αυτός ήταν ο σχεδιασμός, έχει αποτύχει παταγωδώς», σχολίασε ο Νίκος Παππάς και υπογράμμισε ότι «κανείς δεν εμπόδιζε τις προηγούμενες κυβερνήσεις να επιβάλλουν τους φόρους και τα τέλη συχνοτήτων».
Αναφερόμενος στο θέμα των εργαζόμενων ο υπουργός Επικρατείας χαιρέτισε το ενδιαφέρον των κομμάτων. Αλλά επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνονται δύο κριτικές. Αν υπάρχει μέριμνα για τις θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχει αναφορά στο νομοσχέδιο και δεν μπορούμε ταυτόχρονα να λέμε ότι πιέζονται οι ιδιοκτήτες και θα υπάρξει πρόβλημα βιωσιμότητας».
Για το θέμα του ΕΣΡ ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «πρέπει η ανεξάρτητη αρχή να είναι θωρακισμένη και ο διαγωνισμός να μην είναι ευάλωτος» και με το νομοσχέδιο «αυτά μπορούμε να τα διευθετήσουμε».
Όσον αφορά στην DIGEA ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί η DIGEA, δικαιούται όμως και το δημόσιο να έχει την δική του πλατφόρμα. Την προηγούμενη περίοδο είχαμε δεχθεί παρατηρήσεις ότι 12 περιοχές, όλως τυχαίως με εθνικό ενδιαφέρον, δεν είχαν σήμα».
«Θα διαμορφωθούν οι συνθήκες στοιχειώδους ανταγωνισμού», τόνισε ο Νίκος Παππάς.