Σοκ με θάνατο 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι

Ανείπωτη τραγωδία κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλεί στην συγκλονισμένη κοινωνία του Μενιδίου ο θάνατος 11χρονου μαθητή μέσα σε σχολείο από αδέσποτη σφαίρα, που όπως όλα δείχνουν προέρχεται από τα σκληρά γκέτο της περιοχής.

Η πρωτοφανής τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, εκεί όπου βρισκόταν ο μικρός Μάριος μαζί με όλους τους συμμαθητές του και τους δασκάλους του. Τραγική ειρωνεία είναι στο συγκεκριμένο σχολείο εργάζεται ως εκπαιδευτικός η μητέρα του θύματος και ήταν παρούσα στην εκδήλωση, βλέποντας το παιδί της να χάνεται τόσο άδικα μπροστά στα μάτια της.

Το άτυχο αγγελούδι δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι του με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητο στο προαύλιο του σχολείου. Αρχικά, κανείς δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί και όλοι νόμιζαν πως πρόκειται για λιποθυμία, πιστεύοντας πως το τραύμα στο κεφάλι του οφειλόταν στην βίαιη πτώση του στο έδαφος.

Ο 11χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» χωρίς τις αισθήσεις και κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή με συνεχείς καρδιοαναπνευστικές ανανήψεις για 50 ολόκληρα λεπτά.

Μάλιστα, ούτε οι ίδιοι οι γιατροί δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για θάνατο από πυροβολισμό, με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν του θανάτου να κάνει λόγο για «πτώση εξ ιδίου ύψους».

Η τραγική αλήθεια αποκαλύφθηκε από τον ιατροδικαστή  Νίκο Καλογριά, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή στον 11χρονο μαθητή και βρήκε τη βολίδα σφηνωμένη στο κρανίο του, στο δεξί μέρος, πάνω στο θόλο.

Όπως εξήγησε, το τραύμα δεν φαινόταν γιατί ήταν στο τριχωτό της κεφαλής. Σε συμπληρωματική που εξέδωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε αναφορικά με τον θάνατο του 11χρονου, ανέφερε ότι «ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε».

Η σφαίρα έπεσε με κάθετη φορά στο κεφάλι του παιδιού με αποτέλεσμα να προκαλέσει τεράστια βλάβη στον εγκέφαλο. Η τροχιά που διέγραψε μαρτυρά πως δεν κανείς δεν σημάδευε στο συγκεκριμένο σημείο της τραγωδίας και επομένως η βολίδα ήταν αδέσποτη.
 

Έρευνες και προσαγωγές

Περισσότεροι από 250 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες συμμετείχαν στη γιγαντιαία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή των Αχαρνών, για τον εντοπισμό του άγνωστου που πυροβολούσε άσκοπα με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο μαθητής.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έρευνες σε πέντε σπίτια κοντά στο αιματοβαμμένο σχολείο, οι οποίες στη συνέχεια επεκτάθηκαν στον γειτονικό καταυλισμό Ρομά της Αυλίζας και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές ατόμων, τα οποία εξετάζονται για την περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για γλέντι ή άλλη εκδήλωση, κατά την οποία έπεσαν πυροβολισμοί την επίμαχη ώρα του μοιραίου.

Οι έρευνες των αστυνομικών, με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, εστιάζονται στον συγκεκριμένο οικισμό, που θεωρείται άβατο άντρο παραβατικότητας καθώς λειτουργεί ως κέντρο διακίνησης ναρκωτικών όλου του Λεκανοπεδίου αλλά και
καταφύγιο εγκληματικών στοιχείων της τσιγγάνικης κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, τις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας ομάδες ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά σπίτια ήταν κλειστά και κλειδωμένα, αφού όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν άρον άρον, όταν είδαν πως αρχίζει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Όλες οι ενδείξεις, πάντως, οδηγούν σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στον καταυλισμό των αθίγγανων, από όπου πιθανότατα έχουν πέσει οι πυροβολισμοί.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει κάλυκες που βρέθηκαν στις αυλές δύο σπιτιών και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι από πρόσφατους πυροβολισμούς ή παλαιότερους και αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το τραγικό συμβάν.
 

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Το τραγικό περιστατικό με θύμα ένα ανυποψίαστο αγόρι μόλις 11 ετών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους κατοίκους του Μενιδιού,  που βλέπουν εδώ και χρόνια τα κακοποιά στοιχεία να δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή χωρίς κανείς να τους εμποδίζει.

Ενδεικτικό της αγανάκτησης τους ήταν το εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε στην θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών με αφορμή το θάνατο του μικρού Μάριου.

Εκεί βρέθηκαν πολλοί γονείς που εν μέσω έντασης ζήτησαν από τους αρμοδίους να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει αυτό το όργιο παραβατικότητας στις γειτονιές τους. Τα πυρά τους στράφηκαν κατά του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού, στον οποίον επιρρίπτουν ευθύνες για την εγκληματικότητα στην περιοχή που έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Ακολούθως, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία το δημαρχείο της πόλης και έφτασαν μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και τη μηδενική ασφάλεια.

Φορείς και σύλλογοι γονέων ξεκαθαρίζουν πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν αν χρειαστεί το νόμο στα χέρια τους για να προστατεύσουν τα παιδιά και τις περιουσίες τους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή