Αυτή είναι η λαχταριστή πίτσα για να κάνετε δίαιτα!

Δείτε τρεις εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για να εμπλουτίσετε τη δίαιτά σας και να μη νιώσετε στιγμή πως πεινάτε.

1. Πολύχρωμη σαλάτα με σος γιαούρτι

Μη σας αποκαρδιώνει το «σαλάτα». Η συγκεκριμένη είναι σαν κανονικό γεύμα. Μόνο που έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από αυτό!

Σε ένα μπολ βάζετε μαρούλι (όση ποσότητα εσείς θέλετε), 1 μεσαίου μεγέθους καρότο (τριμμένο), μισό αγγούρι σε ροδέλες, 1/4 αβοκάντο και (προαιρετικά) μια μικρή ντομάτα (κομμένη σε κύβους). Παίρνετε 30 γρ. κίτρινο τυρί της επιλογής σας (προτιμήστε μια εκδοχή πιο χαμηλή σε λιπαρά), το κόβετε σε κυβάκια και το ρίχνετε. Προσθέτετε μισή χούφτα κρουτόν (αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε 1 φρυγανιά). Για να φτιάξετε τη σος, ανακατεύετε 2 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.γ. μουστάρδα και 1 πρέζα πάπρικα.

Extra tips:
Προσοχή στο αλάτι. Τόσο το τυρί, όσο και η μουστάρδα στη σος περιέχουν επαρκή ποσότητα. Οπότε βάλτε όσο λιγότερο μπορείτε ή και καθόλου.
Μη παραλείψετε τη σος γιατί, δίνει «σώμα» στη σαλάτα και σχεδόν όλη τη νοστιμιά.
 

2. Πλούσια ομελέτα λαχανικών

Είναι η κλασική ομελέτα με μικρές παραλλαγές που την κάνουν πιο ελαφριά και πιο νόστιμη.

Για να τη φτιάξετε θα χρησιμοποιήσετε 1 αυγό και το ασπράδι ενός δεύτερου αυγού. Καθώς τα ανακατεύετε σε ένα μπολ, προσθέστε 3 κ.σ. φρέσκο γάλα. Κόψτε σε κύβους ή σε ροδέλες τα λαχανικά της επιλογής σας (αυτά μπορεί να είναι μισή πράσινη πιπεριά, 4-5 μανιτάρια, μισή ντομάτα, 2 κ.σ. καλαμπόκι) και ρίξτε τα μέσα στο μίγμα με τα αυγά. Προσθέστε 1 και 1/2 φέτα γαλοπούλα, 30 γρ. σκληρό τυρί της επιλογής σας, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Σε ένα τηγάνι, ρίξτε 1 1/2 κ.σ. λάδι και μόλις κάψει ελαφρώς ρίξτε το μίγμα. Ψήστε για 3-4΄ την κάθε πλευρά.

Extra tip:
Αποφύγετε να συνοδεύσετε την ομελέτα σας με ψωμί. Το γάλα, το τυρί και τα λαχανικά που περιέχει σας δίνουν επαρκή ποσότητα υδατάνθρακα για να νιώσετε χορτασμένη.

 

3. Η πιο υγιεινή πίτσα

Φτιάχνεται σε λιγότερο από 10 λεπτά και το γευστικό αποτέλεσμα είναι ό,τι πιο κοντινό έχετε φάει σε πίτσα, αλλά εξαιρετικά light.

Πάνω σε μια φέτα μαύρο ψωμί του τοστ, απλώνετε 1 κ.σ. κέτσαπ, 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας (από τη συσκευασία), λίγη ρίγανη και πιπέρι. Συνεχίστε τις στρώσεις βάζοντας μια φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα τυρί, 2 ροδέλες από ντομάτα και 1 ροδέλα πιπεριά. Τρίψτε ακόμα λίγοτυρί από πάνω, τοποθετήστε το σε μια λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Με το που φάτε την πρώτη μπουκιά, θα μας θυμηθείτε.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή