FAZ: Κατάργηση διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα θα προτείνει η Κομισιόν

H Κομισιόν προτίθεται να καταργήσει σύντομα τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, που διαρκεί από το 2009, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο λόγος είναι το γεγονός ότι η χώρα έπεσε το 2016 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αισθητά κάτω από την τιμή αναφοράς του 3% του ΑΕΠ βάσει των κριτηρίων του Μάαστριχτ και μάλιστα κατέγραψε πλεόνασμα της τάξης του 0,7%.
«Η Κομισιόν προβλέπεται να προτείνει στις 17 Μαΐου να τερματιστεί η διαδικασία (σ.σ. κατά της Ελλάδας), δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ» σημειώνει η FAZ.
Eπιπλέον εκτιμά ότι τα τρέχοντα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας ενδέχεται να αποκλιμακώσουν τη διαρκή διαμάχη μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαίων πιστωτών σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης